Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

Sve je spremno za zimu

25.10.
2019.

Smotra Zimske službe samoborskog Komunalca

Neuobičajeno lijepa jesen i visoke temperature nisu zavarale voditelje stručnog stožera Zimske službe našeg komunalnog poduzeća, koje je već spremno za nadolazeću zimu, a što sve imaju na raspolaganju za zimski period prikazano je na smotri ovog odjela Komunalca, koja je održana u petak, 25. listopada, na samoborskom Sajmištu.

Kao i prošle godine, baza Zimske službe je u Hrastinskoj cesti na prostoru Sajmišta, uz dvije privremene pretovarne stanice – jedna je u Rudama, a druga u Rakovom Potoku, iz čijih prostora će na teren izlaziti mehanizacija potrebna za održavanje cesta od 1. studenoga 2019. do 1. travnja 2020.

Direktor Komunalca Ivica Karoglan pojasnio je način održavanja oko 570 km nerazvrstanih asfaltiranih i makadamskih cesta na području Grada tijekom zime, za što je osigurano 5,5 milijuna kuna te je pripremljeno 2.500 tona soli za posipavanje i 3.000 m3 kamenog posipnog materijala. Zahvalio je i vanjskim suradnicima koji će i ove godine brinuti o dijelu prometnica prema dogovorenom rasporedu, a to su: OZAS, Grass Tron d.o.o., Obrt Autoprijevoznik Krešimira Petrića, Obrt Pepa Kop Stjepana Kuhara, Obrt Autoprijevoznik Željka Koščice, Obrt Tomi usluge Tomislava Žalera, Obrt Autoprijevoz i pripremni radovi na gradilištu Milana Babojelića te TRP d.o.o. i Eko – Otok d.o.o.

Spremna je i Mala zimska služba, zadužena za čišćenje nogostupa i ostalih manjih površina.

U ime Grada Samobora prisutnim direktorima, voditeljima službi, radnicima Komunalca, predstavnicima Policijske postaje Samobor i medijima obratio se zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, pohvalivši rad i zalaganje svih koji djeluju unutar Zimske službe, uz želju da imaju što manje posla ove zime.

Sve upite i primjedbe građani će moći uputiti na dežurni telefon Zimske službe broj 3325-507, dostupan od 0 do 24 sata.