Grad Samobor Grad Samobor Logo

Civilna zaštita

Tjedan Crvenog križa

12.05.
2020.

Zahvala Crvenom križu Samobor za humanost i dobrovoljnost

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa, kao i Tjedna Crvenog križa, koji je u tijeku, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec danas je primio čelne ljude samoborskog Crvenog križa, ravnateljicu Anicu Francetić Kufrin i predsjednika Edija Kirschenheutera.

Uvodno je Edi Kirschenheuter zahvalio na prijemu uz par riječi o obilježavanju Dana i Tjedna važnog za Crveni križ.

“Svake godine 8. svibnja obilježavamo Svjetski dan crvenog križa i Crvenoga polumjeseca, a potom i Tjedan Crvenoga križa u Hrvatskoj. Naše redovite akcije koje obično provodimo u tom tjednu su u tijeku, pa građani u košari u Kauflandu mogu za potrebite ostaviti namirnice. Ove je godine zbog situacije s kronavirusom Svjetski dan Crvenog križa još više u znaku volontera bez kojih Crveni križ ne bi mogao postojati i koji se vrlo rijetko ističu, a njihov doprinos je nemjerljiv, pa im i ovim putem zahvaljujemo na svemu što čine za druge “ – rekao je Edi Kirschenheuter.

Željko Stanec zahvalio je vodstvu i volonterima Crvenog križa na svemu što čine za potrebite inače, kao i sada u ovim izvanrednim okolnostima. U ime Grada Samobora uručio im je priznanje za nesebično djelovanje i širenje temeljnih načela – humanosti, nepristranosti i dobrovoljnosti. Pohvalio je rad Crvenog križa Samobor i svih volontera koji su – kaže Stanec – i u ovim izvanrednim okolnostima odradili rudarski posao.

Željko Stanec je dodao kako će Grad Samobor i dalje podržavati rad Crvenog križa Samobor dodavši da će ih financijski poduprijeti i djelatnici Energometana, jer će novac prikupljen od smanjenja plaća biti uplaćen na račun Crvenog križa Samobor koji će najbolje znati kome pomoć udijeliti.

Ravnateljica Crvenog križa Anica Francetić Kufrin zahvalila je Gradu Samoboru na podršci kao i svim volonterima te najavila projekte koji bi trebali biti realizirani u ovoj godini.

“Europski projekt “Zaželi – nisi sam” , vrijedan 2, 5 milijuna kuna traje do konca listopada pa pripremamo prijavu za novi natječaj kako bi ostvariti sredstva za nastavak projekta. Planiramo realizirati i europski projekt Gerontocentar vrijedan oko 2 milijuna kuna te planiramo poboljšati i našu socijalnu samoposlugu. Nastavljamo i s redovitim aktivnostima kao što su edukacija Prve moći, podjela paketa socijalno ugroženim, a provodit ćemo i nadalje akcije dobrovoljnog darivanja krvi koje ćemo i češće održavati, ovisno o potrebi za krvnim zalihama” – rekla je Anica Francetić Kufrin te najavila da će iduća akcija darivanja krvi biti prvog utorka u mjesecu, dakle, 2. lipnja, na samoborskom autobusnom kolodvoru od 9:30 do 17:30 sati.

Izvor: Radio Samobor