T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Civilna zaštita

U dva dana 280 doza krvi

Završena prva ovogodišnja akcija prikupljanja krvi u Samoboru

Prva ovogodišnja akcija prikupljanja krvi u Samoboru, po prvi put dvodnevna, održana u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. siječnja na Autobusnom kolodvoru, završila je i više nego uspješno, u skladu s očekivanjima s obzirom na ova nemirna, krizna i teška vremena. Konačan rezultat akcije su 280 doza krvi uz odaziv čak 347 dobrovoljnih darivatelja, 238 muškaraca i 109 žena u oba dana.

U ponedjeljak se krv prikupljala tijekom cijelog dana, a u utorak od podneva do večeri. Bio je to izazov i za organizatora, Gradsko društvo Crvenog križa Samobor, koji akcije priređuje uz pomoć Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, pa je angažirao i više svojih mladih volontera kako bi sve proteklo u miru i redu te uz pridržavanje epidemioloških mjera. A red je u holu kolodvora, u najvećem dijelu jučerašnjeg i današnjeg dana, bio podugačak, no svi su strpljivo čekali svoj ulazak u prostoriju gdje se prikupljala krv, znajući što rade i zašto su tu.

Popuni neophodnih zaliha krvi pripomogao je i odaziv ukupno 25 novih darivatelja krvi koji su po prvi put u svom životu odlučili nekom sebi nepoznatom pomoći na ovaj način.

Iskaznicu dobrovoljnog darivatelja krvi zatražilo je 66 ljudi.

Samoborski Crveni križ novu akciju najavljuje za 1. i 2. veljače, u ponedjeljak od 9.30 do 17.30, a u utorak od 12 do 18 sati na istom mjestu.

Objavljeno: 06.01.2021.