T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

U Samobor stiglo novo sanitetsko vozilo

Novo sanitetsko vozilo prilagođeno je za prijevoz osoba u invalidskim kolicima

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od danas je bogatiji za novo sanitetsko vozilo prilagođeno za prijevoz osoba u invalidskim kolicima. Ključeve novog sanitetskog vozila ispred samoborske Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije ravnatelju Zavoda, Davorinu Gajniku uručio je župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić.

„Kako bismo poboljšali kvalitetu života i unaprijedili medicinsku skrb za osobe s invaliditetom na području Samobora, Svete Nedelje i Stupnika odlučili smo uložiti u jedno ovakvo sanitetsko vozilo. To je prvo takvo vozilo u Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije“ – kazao je župan Kožić te naglasio kako je Zagrebačke županija u proteklih 7 godina nabavila 79 vozila za potrebe saniteta i Hitne pomoći, ukupne vrijednosti preko 27 milijuna kuna.

Primopredaji ključeva novog vozila nazočila je i gradonačelnica Petra Škrobot izrazivši zadovoljstvo što je novo vozilo stiglo u Samobor čime će se značajno podići kvaliteta sanitetskog prijevoza osoba u invalidskim kolicima te olakšati rad djelatnicima saniteta i hitne medicinske pomoći.

„Ovim putem zahvaljujem županu Kožiću na vrijednom vozilu. Ovo je pravi primjer suradnje grada Samobora i Zagrebačke županije. Veseli me činjenica što sa Zagrebačkom županijom pripremamo velik broj projekata čijom će se realizacijom podići kvaliteta života građana Samobora“ – kazala je gradonačelnica Škrobot te najavila kako je Grad rebalansom proračuna osigurao sredstva za sufinanciranje pulmološke ambulante u Domu zdravlja u Samoboru.

Rad pulmološke ordinacije organizirat će Dom zdravlja Zagrebačke, a osim za rad pulmologa, sredstva su osigurana i za predavače koji će voditi trudničke tečajeve, jer će po novome oni dolaziti iz Zagreba. Time će se spriječiti da trudnice iz Samobora i njihovih partneri na trudničke tečajeve odlaze u Zagreb.

Podsjećamo da Grad Samobor sufinancira rad internističke i kirurške ambulante u Domu zdravlja u Samoboru kao i dodatni T1 tim hitne medicinske pomoći.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Davorin Gajnik također je zahvalio Zagrebačkoj županiji na novom vozilu, jer ono je vrijedno 530 000 kuna i njegovu kupnju Zavod vlastitim sredstvima ne bi mogao sam financirati. Godišnje prijeđemo jako puno kilometara, troškovi su sve veći, no najvažnije je da nitko od pacijenata nije uskraćen za uslugu. Ovo je prvo takvo vozilo, a nadam se ne i zadnje u našem Zavodu“ – kazao je ravnatelj Gajnik.

novom vozilu županu Kožiću i svima koji su sudjelovali u realizaciji ideje da se takvo vozilo kupi zahvalio je njen inicijator, Damir Peruško predsjednik NO Udruge osoba s invaliditetom Sinergija Samobor.

Objavljeno: 20.06.2022.