T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

U Samoboru otvorena dva nova obrta „dadilja“

Samobor je u samom vrhu po broju obrta za čuvanje djece, „dadilja“

U Samoboru otvorena dva nova obrta „dadilja“

Samobor je u samom vrhu po broju obrta za čuvanje djece, „dadilja“, a uz dva novootvorena, ukupno ih je šest. Rezultat je to zasigurno pozitivnih trendova, naime, Grad Samobor jedini je od kontinentalnih gradova u top 10 po broju novopridošlih stanovnika. 

Svakako je bitno istaknuti kako je Samobor jedini veliki grad bez prireza što potiče doseljavanje novih stanovnika i obitelji koje ovdje pronalaze sve što im je potrebno za miran, ali ispunjen život.

Upravo zato, kako bi osigurali dovoljno kapaciteta za povećani broj djece u predškolskim ustanovama, Grad izdvaja dodatna sredstva za proširenje kapaciteta. Tako je prošle godine nadograđen dječji vrtić u Bregani, a u planu je i izgradnja dječjeg vrtića u Pavučnjaku za koji će se u 2019. godini ishoditi potrebna dokumentacija.

Cijene gradskih vrtića nisu se mijenjale kroz posljednjih osam godina, a s 1.000 kuna po djetetu sufinancira se cijena privatnih vrtića kojih je ukupno šest. Isti je broj i obrta za čuvanje djece, „dadilja“, koje Grad sufinancira s 1.000 kuna mjesečno za cjelodnevni boravak i 500 za poludnevno čuvanje. 

Tako o samoborskim mališanima brinu „Limači“, „Pandino gnijezdo“, „Veseli koraci“, „Zvečkica“ te novootvoreni „Mali medo“ i „Malci“. 

Slijedom toga i sredstva koja se izdvajaju u ovu svrhu rastu iz godine u godine, pa su se odnosu na 2017. godinu udvostručila. Za 2019. godinu predviđeno je 430.000,00 kuna, što će se povećavati sukladno potrebama. 

Obrti „dadilja“ prepoznati su kao kvalitetan izbor i kod roditelja jer se radi s malim skupinama djece, što omogućava individualan pristup i punu posvećenost svakom djetetu, a obrti nude i mogućnost čuvanja djece u poslijepodnevnim satima.

Objavljeno: 22.01.2019.