T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Upaljena svijeća vjere i nade

Počinje vrijeme došašća

U organizaciji samoborskog Ogranka Matice hrvatske na Trgu kralja Tomislava, na velikom adventskom vijencu oko zdenca, u subotu 26. studenog upaljena je prva adventska svijeća. Proročka je to svijeća koja simbolizma vjeru i nadu. "To je ono što nam treba u današnjem svijetu beznađa, tuge i očaja“ - naglasio je predsjednik Matice hrvatske Samobor, Gordan Črpić koji je pozdravio sve nazočne.

Pjesmom su ovu lijepu tradiciju koja u našem gradu traje već 10 godina uveličale članice i članovi Udruge Etno Fletno, a prigodnu nadahnjujuću molitvu predvodio je župnik Ivica Cik podsjetivši da liturgija ovog vremena poziva i na obraćenje i na svjedočenje radosne nade da u svom životu budemo sol zemlje i svjetlo svijeta.

Paljenju prve adventske svijeće u ime Grada Samobora nazočila je gradonačelnica Petra Škrobot.

Preostale tri adventske svijeće bit će uz prigodni program upaljene dolazećih subota u adventskom vremenu, s početkom u 17 sati na Trgu kralja Tomislava.

U programu 3. prosinca sudjelovat će članovi Ogranka MH Samobor, samoborski kapelan vlč. Marko Nimac i HPD Jeka. U subotu 10. prosinca tijekom paljenja treće adventske svijeće pridružit će im se vlč. Ante Bojanić i zborovi župe Krista Kralja – Domaslovec, a u subotu 17. prosinca tijekom paljenja četvrte adventske svijeće, vlč. Josip Čulig i zborovi župe sv. Ivana Krstitelja – Lug Samoborski.

Objavljeno: 26.11.2022.