T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Uređuje se "betonka"

Gradi se i pješačko - biciklistička staza

Radove na uređenju Ulice Grada Wirgesa (državna cesta DC231) popularne „betonke“, u duljini od 2,4 kilometara te izgradnji pješačko-biciklističke obišli su gradonačelnica Petra Škrobot i zamjenik Petar Burić sa suradnicima i predstavnicima izvođača radova.

Investitor su Hrvatske ceste, a vrijednost ulaganja je oko 2, 45 milijuna eura s time da izgradnju pješačko - biciklističke staze vrijedne oko 400 tisuća eura financira Grad Samobor.

Realizacijom ovog projekta znatno će se podići kvaliteta života na području grada, osobito s aspekta sigurnosti svih sudionika u prometu.

Radovi dobro napreduju, a završeni bi trebali biti do rujna ove godine. Trenutno je onemogućeno prometovanje Ulicom Grada Wirgesa od raskrižja s Ulicom Ante Starčevića do raskrižja s Ulicom Matice iseljenika. Obilazni pravac je Ulica Matice iseljenika, rotor Bobovica i Ulica Ante Starčevića. Po završetku prve faze radova krenut će se na iduću koja će obuhvatiti sanaciju prometnice od raskrižja s Ulicom Matice Iseljenika sve do mosta preko rijeke Gradne u Samoboru. Javnost će biti obaviještena o novoj posebnoj regulaciji prometa.

Objavljeno: 17.03.2023.