T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Uspješno održana utrka XCO Samobor

Međunarodna biciklistička utrka okupila je preko 300 sudionika

U nedjelju 5. lipnja u organizaciji BBK Šišmiš Samobor uspješno je održano 29. izdanje međunarodne brdsko – biciklističke utrke u olimpijskoj disciplini cross-country – 29. XCO Samobor 2022 UCI Class 1.

Nastupilo je preko 300 biciklista iz 12 zemalja: Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Njemačke, Italije, Meksika, Makedonije i Ukrajine.

Po prvi puta XCO utrka se mogla pratiti uživo, na malim ekranima na Sportskoj Televiziji te putem online kanala BBK Šišmiš.

Najbrži u Elite kategoriji bio je prošlogodišnji pobjednik Alessio Agostinelli iz Italije, drugo mjesto zauzeo je Daniele Braidot, također iz Italije, dok je treći bio Karl Markt iz Austrije.

U ženskoj konkurenciji iste kategorije najbrža je bila Yana Belomoina iz Ukrajine, drugo je mjesto zauzela Tanja Žakelj iz Slovenije, a treća je bila Vita Movrin, također iz Slovenije.

Član BBK Šišmiš Fran Bošnjak je na domaćem terenu zauzeo 8. mjesto.

U kategoriji Junior prva tri mjesta u muškoj kategoriji zauzeli su Žan Pahor iz Slovenije, Ivan Okmažić iz Hrvatske i Marcel Gladek iz Slovenije. Među juniorkama je najbrža bila prošlogodišnja pobjednica Lisa Canciani iz Italije, a drugo i treće mjesto zauzele su Tina Vrhovnik i Tina Smrdel, obje iz Slovenije.

Rezultate u svim kategorijama možete pogledati na www.myraceresults.com/203313/live.

Nagrade najboljima dodijelili su Petar Burić, zamjenik gradonačelnice i Viktor Jozić, predsjednik Samoborskog sportskog saveza.

Foto: Edin Tuzlak

Objavljeno: 06.06.2022.