T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Uspješno realiziran EU projekt "Zaželi"

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor uspješno realiziralo EU projekt "Zaželi"

Uspješno realiziran EU projekt

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor u suradnji s partnerima, Zavodom za zapošljavanje – Ispostava Samobor i samoborskim Centrom za socijalnu skrb, uspješno je realiziralo i drugu fazu EU projekta „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA „ vrijednog 928.650, 00 kuna.

Završna konferencija za medije ovog projekta održana je danas u prostorijama Crvenog križa Samobor, a o koristima projekta govorila je ravnateljica Crvenog križa Samobor, Anica Francetić Kufrin istaknuvši kako je tijekom projekta zaposleno 10 žena koje su pružale pomoć u kućanstvu onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Žene zaposlene tijekom projekta stekle su dodatne kvalifikacije i obrazovanje te su sada po završetku projekta konkurentnije na tržištu rada. Kroz projekt ukupno je 71 korisniku pružana podrška i potpora, pomoć u obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova, odlazak po namirnice i lijekove, održavanje osobne higijene i higijene kućanstva korisnika, pomoć u ostvarivanju prava pri institucijama, pratnja u raznim aktivnostima i naravno razgovor i druženje koje je svima u ovo vrijeme pandemije najvažnije.

Anica Francetić Kufrin zahvalila je svima koji su sudjelovali u projektu, posebice gerontodomaćicama koje su pružale pomoć u kućanstvu potrebitima te je izrazila nadu da će se ovaj projekt nastaviti i u budućnosti.

O vrijednostima projekta govorile su i voditeljica samoborske Ispostave Zavoda za zapošljavanje, Jadranka Fernežir i ravnateljica samoborskog Centra za socijalnu skrb Sanja Helfrih. Zahvalile su svima koji su sudjelovali na projektu također izrazivši nadu da će se ovaj projekt nastaviti, jer sve je više ljudi koji su sami i kojima je neophodna tuđa pomoć.

U ime Grada Samobora sve nazočne pozdravio je zamjenik gradonačelnice, Petar Burić kazavši kako je ponosan što je Crveni križ Samobor uspješno sa svojim partnerima realizirao ovaj EU projekt koji ima neprocjenjivu vrijednost za društvenu zajednicu. „Kroz ovaj projekt priliku za zapošljavanje dobile su dugotrajno nezaposlene žene koje su u kućanstvu pomagale naših najpotrebitijim sugrađanima. Grad Samobor će i nadalje pružati maksimalnu podršku Crvenom križu Samobor, koji je EU fondove prepoznao kao vrijedan izvor financiranja. Čestitam vodstvu Crvenog križa Samobor na uspješno realiziranom projektu i siguran sam da će ih u budućnosti biti još“ – kazao je Petar Burić i zahvalio svima koji su sudjelovali u ovom korisnom projektu.

Objavljeno: 28.01.2022.