T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Vrtić će spreman dočekati 45 novih polaznika

Radovi na vrtiću u Pavučnjaku idu prema planu

Početkom nove pedagoške godine 45-ero mališana krenut će u novi vrtić u Pavučnjaku čija je izgradnja u tijeku.

Da sve ide prema planu uvjerili su se samoborska gradonačelnica Petra Škrobot i njezin zamjenik Petar Burić koji su uz stručne službe i izvođača obišli radove.

Do početka lipnja sama zgrada je dovedena do visoke roh-bau faze, a nakon toga intenzivirali su se radovi na vanjskoj ovojnici zgrade i uređenju okoliša.

Slijede završni unutarnji radovi – ličilački radovi, radovi na uređenju podnih i zidnih obloga, montaža stolarije i instalacijskih elemenata te postavljanje opreme.

Paralelno s time, na vanjskoj ovojnici zgrade u tijeku su pripreme za završni fasadni sloj te pripreme za radove na uređenju okoliša i pristupnih puteva.

Sukladno dosadašnjoj dinamici, završetak radova očekuje se krajem kolovoza, kada slijedi tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole.

Radovi na izgradnji ovog vrtića vrijedni su gotovo 5 milijuna kuna, sredstva za gradnju i opremanje vrtića osigurao je proračunom Grad Samobor, uz pomoć Zagrebačke županije u iznosu od 200 tisuća kuna, radove izvodi domaća tvrtka VM Gradnja, a vrtić, koji se nalazi odmah pokraj tamošnje osnovne škole, bit će područni objekt gradskog Dječjeg vrtića Grigor Vitez.

U tijeku je ishođenje građevinske dozvole i za dogradnju vrtića u Krklecovoj ulici čime će se osigurati dovoljno mjesta za svu djecu, osobito s obzirom na kontinuirano povećanje broja stanovnika, a time i potreba za smještajem mališana.  

Objavljeno: 10.06.2021.