T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

World robot olympiad

Samobor domaćin velikog natjecanja

Hrvatski robotički savez organizira danas, 28. svibnja u Centru za mlade Bunker, World robot olympiad, ekipno STEM (robotika, znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika) natjecanje za djecu između 8 i 19 godina podijeljeno u 3 kategorije prema dobnim skupinama.

Tijekom prijepodneva posjetila ih je i gradonačelnica Samobora, Petra Škrobot.

Ove godine se provodi u više od 75 država svijeta, a jedna od tih država je i Hrvatska. Na natjecanju sudjeluje 38 ekipa iz cijele Hrvatske, s 3 člana u ekipi, ukupno oko 120 djece. Tema natjecanja ove godine je „My Robot My Friend“. Djeca rade na dizajnu i programiranju LEGO Mindstorms i LEGO Spike Prime robota i sve to timskim radom. Hrvatski pobjednici sudjelovat će na prijateljskom pripremnom natjecanju u Mađarskoj, te će također sudjelovati na svjetskom natjecanju u Njemačkoj.

Organizator, Janko Radigović kaže kako bi voljeli javnosti prezentirati inovacije djece i mladih na čemu su radili cijelu školsku godinu te vas pozivamo da popratite ovo veliko finale. Dodatna zanimljivost je što su ocjenjivači i suci na ovom natjecanju profesori naših fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Algebre, učitelji iz škola te uspješni stručnjaci iz industrije, a među njima ima i Samoboraca. No, još važnije i među ekipama koje se natječu ima malih, ali sjajnih Samoboraca. Povratni komentari koje će natjecatelji dobiti od sudaca i ocjenjivača usmjerit će ih u nastavku rada, a nadamo se i u izboru budućeg zanimanja.

Sretno svima!

Objavljeno: 28.05.2022.