T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Youth Watch

Radi se o projektu koji je financiran iz sredstava Europske unije u okviru programa ERASMUS+, a okupio je ukupno 36 sudionika iz Hrvatske, Rumunjske, Italije i Francuske.

Naziv projekta: Youth Watch

Opis projekta: U organizaciji Udruge za održivi razvoj „Pozitiva Samobor“, a uz suradnju sa Gradom Samoborom, u Samoboru se od 24. do 31.10.2015. održao projekt strukturiranog dijaloga mladih s donositeljima odluka „Youth Watch“. 

Sudionici su proveli 8 dana u Samoboru, proučavajući sadržaje koje Grad Samobor nudi za mlade u okviru 4 područja: politike za mlade, kultura, slobodno vrijeme i sport te socijalne usluge. Kroz zajedničke sastanke s predstavnicima lokalne samouprave sudionici su razmjenili iskustva i prakse iz svojih gradova, dali prijedloge, s krajnjim ciljem donošenja preporuka za poboljšanje položaja mladih u Samoboru. Preporuke su na javnom događaju prezentirane građanima i uručene predstavnicima Grada Samobora.

Projekt je uključivao i 3 diseminacijske konferencije koje su održane u Bukureštu, Marseilleu i Bologni, na kojima su primjeri dobre prakse i rezultati iz Samobora prezentirani lokalnim donositeljima odluka i građanima.

Vidljivost:

http://www.radiosamobor.hr/2015/12/14/samoborci-u-bukurestu-prezentirali-youth-watch/

http://www.radiosamobor.hr/2015/12/06/samobor-u-marseilleu/

http://www.radiosamobor.hr/2015/10/30/preporuke-mladih-europljana-za-bolji-zivot-mladih-u-samoboru/

Status projekta: završeno