Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

Za novog predsjednika udruge izabran je Josip Kos

29.06.
2020.

Izborno-izvještajna skupština Udruge umirovljenika Grada Samobora

Vodstvo, predstavnici i izaslanici 12 podružnica s oko 2500 članova, koliko ih ima samoborska Udruga umirovljenika, održali su u subotu, 27. lipnja svoju izvještajnu i izbornu skupštinu, na kojoj je za novog predsjednika izabran Josip Kos, dosadašnji tajnik udruge.

Udrugu je do sada uspješno vodila Ljiljana Drešar Hrenek, koja se povukla iz zdravstvenih i obiteljskih razloga te je zbog svog dugogodišnjeg predanog rada izabrana za počasnu predsjednicu, a na mjesto tajnice izabrana je Renata Brdarić.

Skupštinari su jednoglasno usvojili izvješća o radu i financijama u protekloj godini, kao i program rada za ovu godinu, no, kako je rečeno, zbog pandemije koronavirusa i neizvjesne situacije, dio plana vjerojatno neće biti realiziran te će se on morati prilagoditi stvarnosti.

Unatoč svemu, Udruga umirovljenika će nastojati organizirati što više raznovrsnih događanja, izleta i sportskih natjecanja, te posebnu brigu voditi o svojim bolesnim članovima i prigodnim akcijama kontrole zdravlja.

Kolege umirovljenike u ime Grada Samobora pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, novom vodstvu zaželio je uspješan rad, s nadom da će i dalje dobro surađivati s gradskim čelnicima pa konačno i riješiti goruće probleme umirovljenika – dom za starije i nemoćne i povlaštene umirovljeničke pokaze za javni gradski i međugradski prijevoz.