Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

Za sustavnu brigu o braniteljima

HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje obilježila Dan državnosti i 28. godišnjicu osnutka

Objavljeno: 31.05.2020.

Čelništvo i članovi Udruge HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje, zajedno s brojnim gostima, uzvanicima, članovima obitelji poginulih branitelja i prijateljima okupili su se u subotu, 30. svibnja, ispred spomenika poginulim braniteljima u Bregani, kako bi obilježili Dan državnosti i 28. obljetnicu osnutka udruge.

Vijenac ispred novog spomenika su položili i svijeće upalili predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, uz kojega su bili i zamjenik župana Hrvoje Frankić, predsjednik udruge Miljenko Komes, ratni zapovjednik 151. samoborske brigade Adolf Paar, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Samobora i Svete Nedelje Đurđa Purić, te predstavnici srodnih udruga, roditelji poginulih branitelja i njihovi suborci.

Nazočnima se obratio i sve ih najprije pozdravio predsjednik samoborske i svetonedeljske HVIDR-e Miljenko Komes, podsjetivši ih kako je njihova udruga, osnovana upravo na ovaj dan prije 28 godina, jedna od najstarijih u Hrvatskoj. Datum je to koji se ne može promijeniti, unatoč promjeni obilježavanja Dana državnosti, koji je u ime svih branitelja i udruge čestitao prisutnima.

Svojim bivšim suborcima obratio se i njihov zapovjednik Adolf Paar, koji je podsjetio i na obilježavanje obljetnice Dana oružanih snaga kopnene vojske, poželjevši članovima udruge daljnji uspješan rad i podršku cijele zajednice.

Čestitke našim braniteljima uputio je potom i zamjenik župana Hrvoje Frankić, naglasivši kako upravo njima možemo zahvaliti na danas slobodnoj i suverenoj državi.

Zbog preporuka i još uvijek važećih mjera radi pandemije koronavirusa ovaj puta su izostala sportska natjecanja, a ugodno druženje branitelja, njihovih prijatelja i gostiju nastavljeno je u prostorijama kuglane bivšeg Restorana u Bregani uz prigodan domjenak.