T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Zajedno možemo naprijed

Zajedno možemo naprijed

Naziv projekta: "Zajedno možemo naprijed", Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na Javni poziv Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina 14.12.2017. godine u suradnji s partnerima (Centar za socijalnu skrb Samobor, Pučko otvoreno učilište Samobor i Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor).

Opis projekta: Kroz projekt planira se 40 nezaposlenih pripadnika podskupine korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu uputiti u programe osposobljavanja, osnaživanje mekih vještina i mentoriranje te na taj način povećati mogućnost zapošljavanja i biti korak bliže ostvarivanju vlastitih prihoda bez ovisnosti o naknadi. 11 socijalnih radnika sudjelovat će na radionicama prilikom kojih će steći kompetencije za pružanje usluga vezanih uz pristup tržištu rada nezaposlenima, čime će se formirati krug stručnjaka Centra za socijalnu skrb Samobor s ojačanim vještinama i znanjima u svrhu radne aktivacije marginaliziranih skupina. 
U svrhu razvoja vještina, stavova i ideja potrebnih za kvalitetno mentoriranje, 2 socijalna radnika (od 11 gore navedenih) sudjelovati će u edukaciji za mentore nakon koje će biti kompetentni za pružanje usluge mentorstva korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu čime će Centar za socijalnu skrb Samobor ojačati vlastite kapacitete i poboljšati kvalitetu socijalnih usluga.

Vrijednost projekta: 1.190.305,58 kuna te je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan 06.09.2018. godine.

Trajanje projekta je dvije godine odnosno od 06.09.2018. do 06.09.2020. godine, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Status projekta: završeno