T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Započeli radovi na izgradnji biciklističke staze

Samobor i Svetu Nedelju uskoro će povezivati biciklistička staza

Započeli radovi na izgradnji biciklističke staze

Ovog tjedna započeli su radovi na izgradnji biciklističke staze koja će povezati Samobor i Svetu Nedelju.

Za taj projekt ukupno vrijedan 2.717.790,00 kuna Gradu Samoboru odobrena su sredstva iz europskih fondova u iznosu od 85%. Preostali iznos osiguran je Proračunom Grada Samobora.

Projekt je prijavljen na Javni poziv Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb u siječnju prošle godine, a u srpnju prošle godine stigla je Odluka o financiranju projekta iz EU fonda.

Natječaj za javnu nabavu za izvođenje radova raspisan je u siječnju  ove godine, a po dovršetku postupka, ugovor o izvođenju radova potpisan je s trgovačkim društvom Hvar d.o.o. dana 17. ožujka 2021. godine. Ugovoreni rok izvođenja radova je 6 mjeseci.

Sama provedba Projekta započela je 1. listopada, a trajat će do 1. siječnja 2022. godine.

Projektom je planirana izgradnja biciklističko - pješačke staze na lokaciji od Katančićeve ulice u Samoboru do administrativne granice prema Svetoj Nedelji. Radovi obuhvaćaju izgradnju i opremanje biciklističke staze duge 2,2 kilometra na dionici postojećeg poljskog puta uključujući i izgradnju mosta u svrhu poboljšanja sigurnosti.

Dio je to većeg projekta Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb, a ovim projektom  Grad Samobor će ostvariti pretpostavke za povezivanje prvenstveno sa susjednim gradom Svetom Nedeljom, te za daljnje povezivanje s planiranim biciklističkim magistralnim pravcem kroz Zagreb i Zagrebačku županiju, što je definirano projektom „Greenway“ definiranim u Strategiji Urbane aglomeracije grada Zagreba.

Trasa biciklističke staze 

Objavljeno: 02.04.2021.