T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Zdrav život - zdrav grad

Predstavljeni rezultati projekta „Zdrav život - zdrav grad“

Sinoć, 22. travnja u POP UP kinu predstavljeni su rezultati projekta „Zdrav život - zdrav grad“, koji su zajednički proveli Gradsko društvo Crvenoga križa Samobor, Hrvatska udruga za medicinu životnog stila i ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije u Samoboru.

Kroz šest mjeseci, pedesetak sudionika projekta, u dobi od 20 do 74 godine, polazili su radionice na kojima su educirani o promjenama životnoga stila. Medicina životnoga stila jest na znanstvenim osnovama utemeljena grana medicine, a sastoji se od šest stupova - poboljšanja kvalitete sna, zdrave prehrane, tjelesne aktivnosti, upravljanja stresom, unapređenja društvenog života i izbjegavanja rizičnih supstanci - pušenja i alkohola. Radionice su obuhvaćale multidisciplinarni pristup, uz sudjelovanje nutricionista, psihologa, kineziologa, obiteljskih liječnika i drugih stručnjaka, a nakon svakog predavanja slijedilo je 45 minuta nordijskoga hodanja. 

Projekt „Zdrav život - zdrav grad“ financirali su gradovi Samobor i Sveta Nedelja. U ime Grada Samobora prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnice Petar Burić. Događaju je prisustvovala i nova gradska pročelnica UO za društvene djelatnosti, Zrinka Breglec. 

Fotografije: Zagrebačka županija 

 

Objavljeno: 23.04.2024.