Grad Samobor

Kino

Dugo toplo ljeto u Mreži uz vrhunska animirana ostvarenja

Dugo toplo ljeto u Mreži uz vrhunska animirana ostvarenja
12.07.
2019.

• Nacrtaj se u kinu jer Ljeto u Mreži donosi animirane hit filmove za djecu i odrasle! • Na repertoaru gledamo filmove Skockani nindža, Mala sirena te Ruben Brandt, kolekcionar •

U najfjakastijem i vrelijem dijelu ljeta, od 15. srpnja do 15. kolovoza, u sklopu Ljeta u Mreži gledamo vrhunska europska animirana ostvarenja, ali i jedan Disneyev klasik žanra. Tako gledamo dobitnika Grand Prixa ovogodišnjeg izdanja Animafesta, Ruben Brandt, kolekcionar, Milorada Krstića, danski kino hit Skockani nindža Andersa Matthesena i Thorbjørna Christoffersena, ali i svima dobro poznati klasik iz morskih dubina, Mala sirena, Rona Clementsa i Johna Muskera.

Kako to izgleda kad jedan nesretni i nepopularni dječak Alex uz pomoć jednog sasvim neobičnog plišanog kockastog nindže postane glavna faca u školi i usput svom novom prijatelju pomogne u osveti zbog hladnokrvnog ubojstva malenog radnika iz tajlandske tekstilne tvornice smrti, gledamo u izvanrednoj komediji Skockani nindža, za koji je poznati danski kreativac - pisac, komičar, glazbenik i još mnogo toga, Anders Matthesen, napisao scenarij, surežirao, otpjevao i aranžirao cjelokupni izvrsni hip-hop soundtrack - pomalo je neobični animirani film za djecu (ali i odrasle) prepun britkog i na trenutke brutalnog humora, ali i iskrene emocije popraćene vrhunskom animacijom. Film je u Danskoj oborio sve rekorde gledanosti i ubrzo postao jedan od najgledanijih animiranih filmova svih vremena, a Ljeto u Mreži jedinstvena je prilika da ovaj hit gledamo u subotu i nedjelju, 20.7. i 21.7. od 18 sati, u Pop Up Art kinu na Autobusnom kolodvoru. Ulaz slobodan!

Prvi, ali iznimno uspješni, dugometražni animirani film slovenskog redatelja sa stalnom budimpeštanskom adresom, Milorada Krstića, Ruben Brandt, kolekcionar, duhoviti je vodič kroz duhovne sfere i pokušaje iscjeljenja umjetničkih duša i to uz pomoć krađe 13 poznatih i skupocjenih umjetničkih djela iz najpoznatijih muzeja svijeta, a sve u organizaciji uspješnog, ali i krajnje nesretnog psihijatra i iscjelitelja umjetničkih duša, doktora Rubena Brandta, pasioniranog kolekcionara koji od djetinjstva pati od neobičnih noćnih mora. Brandt sa svojom bandom umjetničkih znalaca i osjetljivih umjetničkih duša kreće tako u avanturu zbog koje će iz muzeja kao što su Louvre, Tate ili Ermitaž nestati neprocjenjive slike najvećih svjetskih majstora čiji motivi proganjaju ovog melankoličnog psihoanalitičara. Film prikazujemo 27.7 i 28.7., od 18 sati, u Pop Up Art kinu na Autobusnom kolodvoru. Ulaz slobodan!

 

Priliku za putovanjem u morske dubine uz mnogima najdraži film djetinjstva, Mala sirena i njegovu nezaboravnu junakinju, hrabru sirenu Ariel, imaju nešto mlađi filmoljupci koji će sasvim sigurno uživati u priči o sireni prekrasnog glasa koja zbog ljubavi prema jednom ljudskom biću odlučuje zamijeniti svoje peraje za par ljudskih nogu. Film iz 1989. godine nagrađen dvama Oscarima (za najbolju glazbu i najbolju pjesmu) nastao je prema istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, a priča o princezi i kćeri vladara oceana Tritona, koja napušta svoj idilični život ispunjen pjevanjem i lutanjem morskim dubinama zbog ljubavi prema princu kojeg spašava iz strašne oluje, i danas ostaje prepoznata kao jedna od rijetkih takve vrste u Disneyevim filmovima. Ariel je tako potpuno ostvaren ženski lik koji misli i djeluje nezavisno, čak i buntovno, umjesto da pasivno visi i čeka da sudbina odlučuje o njenom životu, što je čini vrlo suvremenom junakinjom i za generacije koje dolaze. U filmu uživajte u četvrtak, 8.8., od 21 sat, na Livadi iz kina. Ulaz slobodan!

 

Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.