T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Jahači pravde

Jahači pravde su film redatelja Andersa Thomasa Jensena, jednog od najcjenjenijih danskih scenarista i redatelja, poznatog po svom jedinstvenom filmskom svijetu prepunom crnog humora i širokom dijapazonu kompleksnih likova.

ODRŽAVANJE:
05.02.2022. 19:00
06.02.2022. 19:00

LOKACIJA: Pop up kino

Jahači pravde(12+), igrani, akcijski, humorna drama, Danska

REŽIJA: Anders Thomas Jensen

ULOGE:
Mads Mikkelsen (Markus),
Nikolaj Lie Kaas (Otto),
Andrea Heick Gadeberg (Mathilde),
Lars Brygmann (Lennart),
Nicolas Bro (Emmenthaler)

SCENARIJ:
Anders Thomas Jensen

Markus je vojni veteran kojeg iz rata pozivaju natrag kući nakon što je njegova supruga Emma poginula, a kćerka traumatizirana stravičnom željezničkom nesrećom. U svojoj tuzi, Markus upoznaje Otta, svjedoka željezničke nesreće i statističkog stručnjaka koji ubrzo postaje uvjeren da je za nesreću kroz kompliciranu seriju namjernih događaja odgovorna biciklistička banda, a koji su započeli s ukradenim biciklom. Kako bi se osvetili za Emminu smrt, njih dvojica udružuju se s Ottovim prijateljima ujedno i hakerima Lennartom i Emmenthalerom koji se ispostave poprilično nesposobnima u korištenju logike i vatrene moći. 

Jahači pravde su novi film redatelja Andersa Thomasa Jensena, jednog od najcjenjenijih danskih scenarista i redatelja, poznatog po svom jedinstvenom filmskom svijetu prepunom crnog humora i širokom dijapazonu kompleksnih likova.  Ovaj film je njegova peta suradnja s glumcem Madsom Mikkelsen i jedna od najhvaljenijih. Riječ je o svojevrsnoj mješavini različitih žanrova koja je ove godine osvojila čak četiri prestižne danske nagrade Robert, uključujući one u kategorijama najbolje glumice te najboljeg sporednog glumca.