Grad Samobor

Ljetno kino na otvorenom: Valerian i grad tisuću planeta

Ljetno kino na otvorenom: Valerian i grad tisuću planeta.

ODRŽAVANJE:
29.08.2019. / 20:30

LOKACIJA:
Trg Matice hrvatske

Valerian i grad tisuću planeta/Valerian and the City of a Thousand Planets, akcija, avantura, SF

REDATELJ: Luc Besson 
ULOGE: Cara Delevingne, Dane DeHaan, Ethan Hawke, Rihanna
TRAJANJE FILMA: 137 minuta 

Od vizionarskog redatelja fillmova Peti element i Lucy, Luca Bessona, dolazi novi blockbuster Valerian i grad tisuću planeta u kojem će glumiti i planetarno popularna pjevačica Rihanna.

Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim  ona će ga odbiti zbog njegove opsežne prošlosti sa ženama. Pod direktivom Zapovjednika (Clive Owen), Valerian i Laureline su poslani na misiju u međugalaktički grad Alpha, rastuću metropolu koja je sastavljena od tisuću planeta. Alpha ima sedamnaest milijuna stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih. Međutim, nemaju svi na Alphi iste interese i ciljeve; nevidljive sile će dovesti cijeli grad u veliku opasnost.

Uz Caru Delevingne, Danea DeHaana i Clivea Owena u filmu će glumiti i planetarno popularna pjevačica Rihanna, za koju je Luc Besson rekao da će “imati veliku ulogu i kako je uzbuđen zbog toga”.

* Program sufinanciran od Zaklade "Hrvatska za djecu" *