Grad Samobor

Ovo mijenja sve

Film donosi sedam snažnih prikaza zajednica s prve crte, od Powder River Basina u Montani do naftnih polja u Alberti, od obale južne Indije do Pekinga i dalje. S ovim pričama o borbi prožima se naracija Naomi Klein i povezuje ugljik u zraku s ekonomskim sustavom koji ga je onamo doveo. Kroz čitav film Klein gradi svoju najkontroverzniju i najuzbudljiviju ideju: egzistencijalnu krizu klimatskih promjena možemo upotrijebiti kako bismo svoj neuspjeli ekonomski sustav pretvorili u nešto radikalno bolje.

ODRŽAVANJE:
17.04.2018. / 20:00

LOKACIJA:
Pop up kino

Redatelj: Avi Lewis
Scenarist: Naomi Klein
Producent: Joslyn Barnes, Anadil Hossain
Direktor fotografije: Mark Ó Fearghaíl
Montaža: Nick Hector, Mary Lampson

Zemlja: SAD
Godina: 2015.
Trajanje: 89 minuta
Sinopsis
Sniman u devet zemalja i na pet kontinenata tijekom četiri godine, dokumentarni film „Ovo mijenja sve“ epski je pokušaj da se redefiniraju izazovi klimatskih promjena. Inspiriran međunarodnim bestselerom 'Ovo mijenja sve' autorice Naomi Klein, film predstavlja sedam portreta zajednica koje trpe posljedice korištenja prljave energije i klimatskih promjena - od najvećeg američkog ugljenokopa u Montani do kanadske katranske nafte, od obale južne Indije do Pekinga i dalje.

Isprepleten pričama i naracijom Naomi Klein, film povezuje ugljik u zraku s ekonomskim sustavom koji ga je proizveo. Tijekom filma, Klein predstavlja svoju najkontroverzniju i najuzbudljiviju ideju: da možemo iskoristiti egzistencijalnu krizu klimatskih promjena i transformirati naš propali ekonomski sustav u nešto radikalno bolje.