T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Sve u isto vrijeme

Starija kineska imigrantkinja uvučena je u nezamislivu pustolovinu u kojoj sama pokušava spasiti svijet istražujući paralelne svemire u kojima se susreće sa životnim putanjama koje je mogla voditi.

ODRŽAVANJE:
08.04.2023. 19:00

LOKACIJA: Pop up kino

Sve u isto vrijeme, komedija, akcija

TRAJANJE FILMA: 140 minuta

REDATELJ: Dan Kwan i Daniel Scheinert

ULOGE: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

NAGRADE I NOMINACIJE: 6 nominacija za nagradu Zlatni globus uključujući najbolji film (mjuzikl/komedija) i režiju; sveukupno preko 140 nagrada i priznanja do danas.

Evelyn (Michelle Yeoh) i Waymond Wang (Ke Huy Quan) kineski su bračni par s američkom adresom u Kaliforniji. Godinama već drže perionicu rublja, ali zadnjih godina sve pomalo kaska: i posao i donos. Ulje na vatru dolijeva i kćer Joy (Stephanie Hsu) čiju djevojku Becky (Tallie Medel) majka svom ocu Gong Gongu (James Hong), koji ih je došao poslije mnogo godina posjetiti iz Kine, ne želi predstaviti u pravom svjetlu, zbog čega njihov odnos postaje nemoguć. Krunu problema ipak predstavlja porezna revizorka Deirdre (Jamie Lee Curtis) koja im prijeti oduzimanjem licence za posao. I u tom trenutku, kad se učini da život čovjeka vuče na sve strane, otvore se vrata multiverzuma sa svojom ponudom paralelnih stvarnosti s bezbroj mogućnosti po kojima se Evelyn kreće kao kuglica u fliperu, pogonjena vlastitim odlukama, suočavajući se pritom sa životima koje je mogla voditi i inkarnacijama osoba ili stvari koje je mogla biti.

Drugi dugometražni film američkog dvojca poznatijeg kao Daniels (Daniel Kwan i Daniel Scheinert) znanstveno je fantastična komedija sa zvijezdom hongkonških akcijskih filmova Michelle Yeoh u glavnoj ulozi koja je svjetsku slavu stekla filmovima Sutra nikad ne umire te Tigar i zmaj. Pored nje, u filmu je nastupilo i dvoje hollywoodskih veterana: James Hong i Jamie Lee Curtis. Film je premijerno prikazan ove godine na SXSW (South by Southwest) festivalu koji se održava u Austinu.