T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Eliza Clark - Komad malog

Urnebesno otrovno.

Irina je fotografkinja koja je već kao studentica svojim provokativnim radovima ostvarila zapažen uspjeh. No prekarni uvjeti života umjetnika neće ni nju zaobići pa životari radeći u lokalnom baru i dalje opsesivno snimajući eksplicitne fotografije ne pretjerano zgodnih, moglo bi se reći i ružnih muškaraca s ulica Newcastlea koje je nagovorila da joj poziraju. Ponudu da izlaže u prestižnoj londonskoj galeriji Irina vidi kao priliku za novi zamah umjetničke karijere i kao bijeg iz kolotečine droge, alkohola i površnih veza.

„Komad malog istražuje najmračnije zakutke umjetničke produkcije, seksualnosti i nasilja i to čini drsko duhovito i neustrašivo. Očaravajući, užasavajući debitantski roman.“
                                                    Irish Times


Priprema radova za izložbu pokreće autodestruktivni sunovrat u čijem je središtu Irinin buran odnos s najboljom prijateljicom i sramežljivim mladićem iz lokalnog supermarketa. Beskompromisna i narcisoidna, inteligentna i osviještena, Irina u svemu ide do kraja pa će se tako prepustiti i svojim sve luđim vizijama. Granica između stvarnosti i fantazme zamagljuje se sve više, dok spirala nasilja raste.

 
„Urnebesno otrovno… Ovaj će vas roman natjerati na gromoglasan smijeh i/ili na odvraćanje pogleda od užasa.“
                                                              The Guardian

Dostupnost provjerite ovdje.