T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Knjižničarije

Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu

Stručni skup povodom 120 godina Gradske knjižnice Samobor.

Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu

Gradska knjižnica Samobor organizira stručni skup Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu koji će se održati 2. travnja 2020. u Samoboru. Stručni skup organizira se u povodu 120 godina Gradske knjižnice Samobor.

Prijaviti se možete putem obrasca do 2. ožujka 2020. (prijave sudjelovanja s izlaganjem i primjerima dobre prakse), odnosno do 25. ožujka 2020. (za prijave sudjelovanja bez izlaganja). 

Mjesto održavanja: Centar za mlade Bunker (Savke Dabčević Kučar 8, Samobor)

Vrijeme održavanja: 2. travnja 2020. u 10 sati (prijave od 9,30)

Programsko - organizacijski odbor:
Mirjana Dimnjaković, Blaženka Mavrić - Vadlja, Draženka Robotić, Jelena Rubinić, Željka Vrbančić, Maja Klisurić.

Tema: Razvijanje kulture čitanja u temeljima je narodne knjižnice. Imajući na umu da je poticanje čitanja knjižničarima osnovni posao, izuzetno je važna i razmjena iskustava o raznolikosti programa kojima knjižničari promiču čitanje i knjigu.

Ciljevi skupa: Razmjena znanja, iskustava i ideja sudionika kroz primjere iz prakse. Na koji način knjižničari potiču i motiviraju na čitanje te kako pridonose knjižničarskoj suradnji i prepoznatljivosti u zajednici. Što knjižničari čine da potaknu čitanje i koliko su svjesni uloge knjižnice u poticanju čitanja u svakoj životnoj dobi.

Uz nekoliko pozvanih izlaganja planirano je i vrijeme za primjere dobre prakse. Sudjelovati se može prijavljenim izlaganjima - primjerima dobre prakse u formi izlaganja uz prezentaciju ili kao sudionik. Teme primjera dobre prakse trebaju biti povezane uz promociju čitanja i razvijanje čitateljskih navika u svakoj životnoj dobi.

Pozivaju se knjižničari svih vrsta knjižnica da prijave izlaganja kao primjere dobre prakse.

Kotizacija: nema kotizacije

Molimo popuniti priloženi prijavni obrazac prijavnica do odgovarajućeg datuma i poslati ga na adresu drobotic@samobor.hr

VAŽNI DATUMI:

2. ožujka 2020. - rok za prijave sudjelovanja s izlaganjem i primjerima dobre prakse. Prijavnom obrascu priložiti sažetak izlaganja duljine do 300 riječi u .doc formatu.

10. ožujka 2020. - rok za slanje teksta izlaganja, primjera dobre prakse i gotove prezentacije (.ppt) na adresu infogks@samobor.hr

25. ožujka 2020. - rok za prijave sudjelovanja bez izlaganja.

Dodatne informacije o skupu i cjelovit program bit će objavljeni krajem ožujka na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Samobor.

Osobe za kontakt: Mirjana Dimnjaković (mdimnjakovic@samobor.hr) i Draženka Robotić (drobotic@samobor.hr)

Održavanje Skupa financiraju i potpomažu Grad Samobor, TZ Grada Samobora i Zagrebačka županija.

Objavljeno: 15.01.2020.