T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Najava

Kamen in situ

Izložba kamenih skulptura Zdenke Resar.

Održavanje:
02.06.2021.
25.07.2021.


Organizator: Gradska knjižnica Samobor

U izlozima Odjela za odrasle 2. lipnja 2021. postavljena je izložba skulptura od savskog kamenja Zdenke Resar.

Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti u Zagrebu, smjer grafički dizajn i tehničko oblikovanje, Zdenka Resar bavi se slikarstvom i kiparstvom te grafičkim dizajnom i ilustracijama knjiga, časopisa i novina. Dobitnica je mnogih zahvala, priznanja i nagrada. Članica je Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, a imala je i nekoliko samostalnih izložbi te je sudjelovala na pedesetak likovnih kolonija i još više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Zdenkine šetnje uz Savu i njezina pažnja spontano biraju i prepoznaju motive u oblicima savskog kamenja. Svaka skulptura nastala slaganjem kamenja ima svoju priču i postaje „asocijativno umjetničko djelo”.
Izložbu Zdenkinih kamenih skulptura možete pogledati do kraja lipnja, a kako je to napisala profesorica Nevenka Miklenić u predgovoru kataloga: „ Hoćemo li čuti taj zvuk, dodirnuti toplinu kamena ili ući u taj trenutni, a opet vječni okamenjeni oblik oživljenih asocijacija izvađenih iz mjesta nastanka in situ – ovisi o nama!? ”

Objavljeno: 08.06.2021.