T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Najava

Knjigofon

Svakog zadnjeg ponedjeljka u mjesecu na Radio Samoboru.

Knjigofon
Održavanje:
25.01.2021. 18:00


Organizator: GKS & Radio Samobor

Gradska knjižnica Samobor pridružuje se obilježavanju Godine čitanja.
Samoborski knjižničari osmislili su emisiju Knjigofon koju realizira, tehnički odrađuje i emitira Radio Samobor te na taj način promiču čitanje kao osobitu društvena vrijednost u cijeloj lokalnoj zajednici, a i šire.

“Čitanje povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju. Puno je različitih emocionalno-spoznajnih, stručnih i korisnih razloga za poticanje čitanje, ali jednako tako je važno čitanje koje razvija samosvijest, samopouzdanje i vrijednosti koje nisu uvijek mjerljive, vidljive, ali su dugoročno važne za kvalitetu života pojedinca i opće dobro zajednice. “

Knjigofon je na programu jednom mjesečno, svakog zadnjeg ponedjeljka u 18 sati, kao polusatna emisija u kojoj knjižničari, a i korisnici Gradske knjižnice Samobor, čitaju priče za djecu, slikovnice, ulomke iz dječje i književnosti za odrasle, ulomke kratkih priča, poeziju, ulomke iz publicističkih knjiga i slično.
Cilj ove emisija je potaknuti slušatelje Radio Samobora i korisnike Knjižnice da i oni posude određenu knjigu i pročitaju je, te se na taj način potiče i čitanje i pozitivan odnos prema knjizi.

Pozivamo sve korisnike naše knjižnice koji žele sudjelovati u našoj novoj emisiji da nam se jave na infogks@samobor.hr

U prvoj emisiji sudjeluju Domagoj Knežević s ulomkom iz svoje knjige Ma bit će ok, Željka Vrbančić  s ulomkom iz knjige Jasminke Tihi-Stepanić Bacit ću ti kompjutor kroz prozor i Maja Klisurić koja čita kratku priču Etgara Kereta.

Zahvaljujemo svim autorima i nakladnicima na ustupljenim pravima!

Do čitanja!

Objavljeno: 25.01.2021.