T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Kratkopričaši idu dalje

Natječaj za kratku priču

Gradska knjižnica Samobor raspisala je osmi po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 31. svibnja 2020. pošalju svoje kratke priče. Priče smiju biti duge do 5 novinarskih kartica te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene, dok će najbolje priče biti objavljene u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor. Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče se šalju anonimno, pod šifrom. U žiriju su ove godine književnik Tomislav Zagoda, urednica Danijela Žitković Rumbak te Draženka Robotić u ime Gradske knjižnice Samobor.

Samom natječaju i ove je godine dodana "Kvaka 23". Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja, koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom.

Najbolje priče bit će proglašene i novčano nagrađene u rujnu 2020. na Danima kratkopričaša Gradske knjižnice Samobor. Dvadesetak najboljih priča bit će objavljeno u zbirci kratkih priča i na web stranici GKS-a.

Ovaj, sad već tradicionalni natječaj, raspisuje se već osmu godinu zaredom. Natječaj je dosad omogućio brojim mlađim i neafirmiranim autorima da svoje kratke priče daju na ocjenu relevantnim književnim stručnjacima te da najbolji radovi budu nagrađeni i objavljeni u zbirci.

- Prvi natječaj raspisan je bez velikih očekivanja, međutim svake godine na natječaj se javlja sve više autora, tako da i očekivanja s godinama rastu te je Gradska knjižnica Samobor s godinama postala jedna od nezaobilaznih kratkopričaških točaka - poručuju iz Gradske knjižnice Samobor.

Najbolje priče bit će novčano nagrađene i objavljene u zbirci kratkih priča, a priče se šalju do 31. svibnja 2020.

Na natječaju mogu sudjelovati svi građani RH samo s jednom pričom, natječaj je anoniman, priča ne smije biti već objavljena i može imati najviše 9000 znakova (s prazninama).

Nagrade su novčane: 1. nagrada - 2.000 kn, 2. nagrada - 1.500 kn, 3. nagrada - 750 kn.

Priče šaljite na e-mail: infogks@samobor.hr. Ukoliko nemate e-mail, šaljite priče klasičnom poštom na adresu: Gradska knjižnica Samobor Krležina 9, 10430 Samobor.

Objavljeno: 05.05.2020.