T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Najava

Volim hrvatski

Program događanja na Odjelu za odrasle.

Volim hrvatski

Napomena! Program Profesore, ne ljuti se se odgađa zbog bolesti!


Već osmu godinu za redom od 13. do 17. ožujka Gradska knjižnica Samobor, povodom obilježavanja Dana hrvatskoga jezika, organizira program Volim hrvatski.
Ove godine Volim hrvatski počinje izložbom Frazemi u hrvatskom jeziku Nika Titanika. Riječ je o plakatima koji slikovito prikazuju osam frazema suvremenoga hrvatskog jezika koji su česti u svakodnevnoj upotrebi. Izložbu možete pogledati u izlozima Odjela za odrasle. 
U ponedjeljak 13. ožujka u 14 sati samoborski gimnazijalci postat će Jezična patrola te će kontrolirati dnevni tisak koji Knjižnica ima na raspolaganju i zajedno sa svojom profesoricom Barbarom Mrvoš uočavat će pogreške, analizirati ih te davati točne odgovore.    
Što sve treba znati od 3D printeru i možemo li ga povezati s riječima i slovima, saznat ćemo u utorak 14. ožujka od 16 sati kada će učenik samoborske strukovne škole Petar Jurišić pokazati osmašima iz “Bogumilca” i njihovoj profesorici hrvatskog jezika Ivani Čališ neke tajne 3D printanja. 
Srijeda je rezervirana za radionicu pod nazivom Jezikova juha. Radionica počinje u 14 sati, a sudjeluju učenici petog razreda Osnovne škole Samobor i profesorica Nives Vrbančić. Jezikova juha obuhvaća niz igara kroz koje se ponavlja hrvatski jezik na zanimljiv i drugačiji način, a vodit će je knjižničarka Draženka Robotić. 
Koliko profesori matematike vole hrvatski i koliko profesori hrvatskog znaju matematiku na vidjelo će izaći u četvrtak 16. ožujka u 19 sati, kada počinje kviz Profesore, ne ljuti se! 
U kvizu će sudjelovati: Igor Matijašić, Irena Šepl, Ivančica Huđek, Tona Pavlin, Kristina Koščević Noršić, Tihomir Ivanec, Božo Kosor i Zlatko Damijanić. 
U petak se igramo na Facebook stranici Gradske knjižnice Samobor. 

 

Objavljeno: 12.03.2023.