T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Radi se na rekonstrukciji Milakovićeve ulice

Radovi traju do sredine ožujka

Radi se na rekonstrukciji Milakovićeve ulice

Sukladno Programu građenja komunalne infrastrukture u Gradu Samoboru za 2021. godinu i Strateškom programu razvoja Grada Samobora za razdoblje 2020. – 2025., Grad Samobor je započeo provedbu aktivnosti na rekonstrukciji Ulice Josipa Milakovića.

Planirani početak radova bio je kraj listopada 2020. godine, međutim, u dogovoru s gospodarskim subjektima koji posluju u zoni radova, isti je prolongiran za kraj siječnja 2021. godine, u isto vrijeme kao i donesene važeće epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, a s ciljem što manjih posljedica na gospodarske subjekte.

Očekivani završetak radova je 15. ožujka 2021. godine, a radovi obuhvaćaju rekonstrukciju gradske prometnice u dužini od 170 metara. Na novoplaniranoj prometnici izvest će se proširenje pješačke staze koja će biti izvedena u betonskim opločnicima, dok će kolnička konstrukcija biti izvedena u asfaltnom zastoru u širini od 3 m s uzdužnim parkirnim mjestima.

Predmetnim radovima, zbog dotrajalosti, predviđena je izgradnja zamjenskog kolektora mješovite kanalizacije s rekonstrukcijom kućnih priključaka i krovnih vertikala. Isto tako, predviđena je izgradnja nove elektroenergetske instalacije niskog napona i javne rasvjete, te nova optička telekomunikacijska mreža.

S obzirom na izuzetan značaj prostora koji je usko vezan uz opskrbu tržnice, opskrba tržnice bit će moguća preko prilaza uz poštu s Ulice Ljudevita Gaja, dok će kroz čitavo vrijeme izvođenja radova parkiranje za sve stanare i gospodarske subjekte biti omogućeno na javnom parkiralištu u Ulici Josipa Komparea.

Također naglašavamo da se radi o zoni radova u užem središtu grada te je odabir tehničkog rješenja usklađen s uvjetima Ministarstva kulture - Konzervatorskog odjela u Zagrebu.

S obzirom na navedeno, molimo građane za strpljenje i razumijevanje te da se pridržavaju prometne signalizacije za vrijeme privremene regulacije prometa u vrijeme izvođenja radova.

Objavljeno: 18.01.2021.