T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Radovi

Radovi pri kraju

Opsežni radovi na samoborskim ulicama u završnoj etapi

Privode se kraju radovi rekonstrukcije Ulice Dobriše Cesarića u Gradskoj četvrti Podložnice. Prvih 250 metara od Ulice grada Wirgesa do Ćirilometodske ulice je asfaltirano, postavljeni su novi rubnjaci, a uređene su i označene horizontalnom signalizacijom pješačka i biciklistička staza. U tijeku je asfaltiranje raskrižja Cesarićeve sa Čirilometodskom i Gašparotijevom te se dalje kreće prema Matijinoj ulici. Radove izvodi trgovačko društvo Hvar, a vrijednost im je 2,9 milijuna kuna (bez PDV-a).

"Napokon rješavamo Cesarićevu ulicu, što je bilo obećanje iz prethodnih godina, i ona će biti potpuno uređena po svim pravilima struke." - rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec.

Osim toga, aktivna su gradilišta u Gajevoj ulici od Šmidhenove do kružnog toka kod Doma zdravlja te u Krležinoj od raskrižja sa Šmidhenovom, Jelačićevom i Hebrangovom prema kružnom toku, sa kojeg je skinut habajući dio asfalta i postavit će se novi sloj.

Kako nam je rekao Željko Stanec, Gajeva se uređuje etapno u tri faze, a u prvom dijelu od Šmidhenove do Milakovićeve već je počelo postavljanje prvog sloja asfalta, nakon što je na toj dionici zamijenjena kompletna infrastruktura.

"Uvijek se može bolje, ali u principu zadovoljan sam kako teku radovi, pogotovo što se tiče ulica koje se rekonstruiraju u centru Gajeve i Krležine. Zacrtanu dinamiku radova realizirat ćemo do početka školske godine, jer radove smo i planirali u vrijeme kada nema nastave i tolikog intenziteta prometa." rekao je Stanec i dodao kako će se na dijelu Gajeve proširiti pješačka staza, što je do sada bio problem.

"Možda su se malo prolongirali radovi u Starčevićevoj ulici, ali zvali smo izvođača i on treba postaviti asfalt do 24. kolovoza. I Školska ulica u Bregani će biti završena do početka školske godine te će tako najveće investicije biti završene u predviđenom roku." istaknuo je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec.

Još početkom lipnja krenula je i rekonstrukcija dijela ceste Lipovec – Smerovišće, koja je privedena kraju.

Natječaji su otvoreni i za prometnicu oko koje smo raspravljali prije nekoliko mjeseci Rude – Braslovje – Prekrižje, pa će i tamo uskoro radovi krenuti u realizaciju. Znači, realizirat ćemo sve projekte koji su bili zacrtati u proračunu za ovu godinu i ova

"Situacija oko epidemije uzrokovane korona virusom nije nas spriječila u tome." zaključio je Željko Stanec.

Objavljeno: 25.08.2020.