T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Ulaganja u infrastrukturu ulaganja su u ljude!

Još veća briga o prometnicama i zaštiti okoliša!

Ulaganja u infrastrukturu ulaganja su u ljude!

Velika sredstva izdvajaju se za komunalnu infrastrukturu. Jeste li zadovoljni današnjim stanjem?

Koliko sam s jedne strane zadovoljan jer smo našim građanima osigurali puno bolje uvjete za život, toliko s druge strane nikada ne možemo biti u potpunosti zadovoljni jer posla još ima puno. Puno smo uložili u komunalnu infrastrukturu – izgradnju prometnica, dovođenje vode, plina i ostalih komunalija u naša naselja i izgradnju društvenih domova. No, postoje brojne prometnice, osobito prema udaljenim dijelovima šireg gradskog područja koje još uvijek čekaju na obnovu.

Koje biste projekte izdvojili, što je olakšalo život Samoborcima?

Svakako tu treba izdvojiti rekonstrukciju prometnica u gradskom centru, poput Šmidhenove, Gajeve ulice, uređenje trga kod pošte. Naglasio bih i uređenje takozvane Gmajne koja je prenamijenjena u građevinsku zonu, tik uz nekadašnju vojarnu koja je dobila potpuno obnovljenu prometnu mrežu i sportske terene. Tu su i Mirnovečka, Ulica Matice iseljenika, ali i ulaganja u svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

Koji su prioriteti u budućnosti, u što će se najviše ulagati?

Svakako je među prioritetima izgradnja sortirnice i kompostane na Trebežu, čime će se gotovo u potpunosti riješiti problem odlaganja otpada u Samoboru. Uz ulaganja u prometnice, počeli smo s izdvajanjem znatnih sredstava za uvođenje novih, pametnih rješenja. Tu je svakako uvođenje LED rasvjete već ove godine, ali i izgradnja biciklističkih staza koje su Samoboru itekako potrebne.

Objavljeno: 30.05.2017.