Grad Samobor

Novosti

Završeni radovi u Ulici kralja Petra Krešimira IV

26.08.
2019.

Uskoro i nova prometna regulacija

Radovi u Ulici kralja Petra Krešimira IV privedeni su kraju i prometnica je u ponedjeljak, 26. kolovoza u podne puštena u promet.

Opsežnoj rekonstrukciji prometnice pristupilo se iz opravdanih razloga, naime nakon višemjesečnih molbi predsjednika vijeća nizinskih mjesnih odbora da Grad Samobor omogući učenicima putnicima izlazak iz autobusa na autobusnoj stanici na križanju Ulice Grada Wirgesa i Ulice kralja Petra Krešimira IV. To nije bilo moguće radi trase bivše željezničke pruge i izdignutih ploha na kolniku.

Radi povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu odlučeno je pristupiti procesu rekonstrukcije te je tom prilikom spušten trup prometnice, izgrađen je nogostup te se izvršila zamjena dotrajale infrastrukture.

Radovi su započeli 06. svibnja a potrajali su sve do 24. kolovoza, nešto duže od planiranog roka upravo radi izmjene dotrajale komunalne infrastrukture, no nakon jutrošnjeg uspješnog tehničkog pregleda u podne je Ulica kralja Petra Krešimira IV puštena u promet.

Radove vrijedne 997.616,25 kuna izvelo je trgovačko društvo Davor inženjering d.o.o. sukladno projektu izrađenom od strane trgovačkog društva Viacon d.o.o., koje je ujedno obavljalo i stručni nadzor izvođenja radova.

U dogovoru sa koncesionarom, već ovog vikenda počinje nova probna prometna regulacija navedenom trasom, kako bi novu školsku godinu dočekali spremni, a naši učenici sigurno stigli do školskih klupa.