T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Akvareli na skeli

Akvareli na skeli ponovno spojili umjetnike Samobora i Zaprešića

Likovni umjetnici Samobora i Zaprešića već više od desetljeća njeguju dobrosusjedske odnose svojim godišnjim okupljanjem uz obale rijeke Save i organizacijom ljetne likovne kolonije pod nazivom Akvareli na skeli. Djela nastala na lipanjskom likovnom druženju uz i na skeli u Medsavama predstavljena su u srijedu navečer u prostorijama Samoborskog muzeja, koji već tradicionalno, sa svojim kolegama sa zaprešićke strane podupire ovu akciju Udruge likovnih stvaralaca Zaprešića i Udruge likovnih umjetnika Samobora.

Iako su su autori iz Zaprešića malo kasnili na samo otvorenje izložbe, predsjednik samoborske likovne udruge Ivan Tibor Grujić iskoristio je priliku zahvaliti svima koji već godinama pomažu projekt Akvareli na skeli i sudjeluju u njemu uz napomenu kako je krug uključenih ove godine i proširen izvan kruga samih likovnjaka dviju udruga. Okupljene je uvodno pozdravio i ravnatelj Samoborskog muzeja Miroslav Milonjić, a o važnosti okupljanja uz rijeku kao mjesta spajanja, a ne razdvajanja govorio je Milan Žegarac Peharnik pozvavši akvareliste da ubuduće prošeću i malo dalje od skele, da se vratimo romantici u stvaranju te poželio da Sava pršti, kao i akvareli, bojama i životom. Pozdrave okupljenima uputila je i gradska vijećnica te članica Upravnog vijeća Samoborskog muzeja Irena Kapor uz zahvalu svim umjetnicima koji su dali doprinos ovoj koloniji i izložbi i ove godine.

Na izložbi je predstavljen izbor akvarela 45 likovnih umjetnika sa samoborske i zaprešićke strane, ove godine bez iskoraka u druge likovne tehnike, a samu izložbu prati i katalog tiskan uz podršku Zaklade Kultura nova, dok su projekt Akvareli na skeli još financirali Grad Samobor, Grad Zaprešić, Turistička zajednica Grada Zaprešića i Zagrebačka županija. Izložba se može razgledati do Noći muzeja, krajem mjeseca.

Izvor: Radio Samobor 

 

Objavljeno: 11.01.2018.