T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Bogatstvo različitosti

U Samoborskom muzeju otvorena 10. godišnja izložba članova Udruge likovnih umjetnika Samobora

Bogatstvo različitosti

Od petka, 22. rujna, pa do 17. listopada u Samoborskom muzeju ostaje otvorena izložba radova Udruge likovnih umjetnika Samobora – ULUS-a, na kojoj se predstavilo četrnaest naših vrsnih i renomiranih likovnjaka.
voje recentne radove u povodu jubilarne 10. obljetnice rada ULUS-a izložili su Ruža Barbarić Librić, Maja Cipek, Mihovil Dorotić, Iva Gluhinić, Ivan Tibor Grujić, Marina Ivančić, Nevenka Miklenić, Bruno Nježić, Irena Podvorac, Ana Sladetić, Miran Šabić, Iva Šintić, Kornelija Turić Dorotić i Sunčana Vran.

Nazočnima se na otvorenju izložbe najprije obratio ravnatelj muzeja Miroslav Milonjić, koji se prisjetio i početaka rada ULUS-a, udruge koja je svojom aktivnošću iznjedrila, između ostalog, i vrhunske izložbe, među kojima je i Trijenale portreta u Samoboru. 
O ovogodišnjoj izložbi ULUS-ovaca govorio je njezin predsjednik Ivan Tibor Grujić, naglasivši tematsku otvorenost i mogućnost izražavanja u širokom rasponu motiva i tehnika, koje svima omogućavaju da se predstave u bilo kojem mediju koji ih trenutno okupira. Stoga je na izložbi moguće vidjeti slike, crteže, grafike, skulpture, video uratke, fotografije i radove na tkanini, odnosno presjek rada naših domaćih likovnih umjetnika.

Autorica predgovora prigodnog kataloga za ovu izložbu, povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol, uputila im je najprije čestitke u povodu 10. obljetnice rada, a zatim naglasila različitost i bogatstvo izloženih radova, koji će im i ubuduće osigurati postojanje i suživot.

 

Objavljeno: 25.09.2017.