T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Božićni koncert HPD Jeka

Zbor je izveo brojne obrade božićnih pjesama hrvatskih i stranih autora

Iznimno lijep božićni koncert u crkvi Sv.Anastazije, u nedjelju 29. prosinca održalo Hrvatsko pjevačko društvo Jeka.

U ispunjenoj crkvi nakon Svete mise zbor je izveo brojne obrade božićnih pjesama hrvatskih i stranih autora. Na repertoaru su se našle skladbe Potočnika,Emila Cossetta,Dugana J.degl Ivellia,našeg Ferde Livadića,te uz solisticu Lidiju Mezdić skladbu „Oj djetešce“ prekrasnu božićnu baladu,te „Tihu Noć“ Franca Grubera.

Prekrasan božićni koncert upotpunila je i gošća mlada sopranistica izvanrednih glasovnih mogućnosti Karla Mazzarolli uz klavirsku pratnju Tine Klak. Sopranistica je svojim izvedbama Schubertove „Ave Marie“ te „Canticue de Noel“ Adolpha Adama oduševila prisutnu publiku te dobila zasluženi dugi aplauz.

Zbor je preciznim izvedbama repertoara zakružio vrlo uspješnu godinu koja je obilovala mnogim nastupima u zemlji, proslavu 145.godina od osnivanja i utemeljenja zbora te opravdao ovogodišnju nagradu/povelju Zagrebačke županije koja im je dodijeljena u srpnju za izniman doprinos promicanju kulture u zemlji i inozemstvu.

Podsjetimo zbor je prije tri godine preuzeo mladi profesor glazbe Maksimilijan Borić koji je napravio velike promjene u sastavu zbora,te veliki zaokret u repertoaru zbora kao i odabiru skladbi koje se izvode i samom njihovom načinu izvođenja.

Objavljeno: 30.12.2019.