Grad Samobor

Koncerti

Ciklame još uvijek cvatu 

23.10.
2019.

3. Susret ženskih vokalnih ansambala Sanoborske ciklame

I treću godinu zaredom Tamburaško društvo Ferdo Livadić organiziralo je susret ženskih vokalnih ansambala naziva Sanoborske ciklame, s ciljem da ljubiteljima glazbe približe rad domaćih ženskih pjevačkih ansambala.

U utorak, 22. listopada, u dvorani samoborskog kina nastupile su članice ŽVS KUD-a Croatia iz Zagreba, ŽVS Allegre iz Varaždina, ŽVS KUD-a Horvati Klencarice iz Horvata, Ženska klapa Euterpe iz Zagreba, ŽVS KUD-a Preporod Koledarice iz Dugog Sela, Queentete iz Krapine, ŽVS KUD-a Petar Preradović Đurđevčice iz Đurđevca i VA Samoborke, kojima je prvi puta ravnao novi umjetnički voditelj Mario Kambić. Izabranim repertoarom publici su vrsne pjevačice približile tradicijske, narodne i autorske skladbe svih krajeva Hrvatske.

Susret je uobičajeno završen zajedničkom izvedbom pjesme Sanoborske ciklame, za koju je tekst napisao Joža Prudeus, a uglazbio ju je Željko Bradić.

Voditelj programa Drago Celizić u ime organizatora najavio je i sljedeći susret dogodine, pozvavši nazočne da dođu i ponovno uživaju u iznimnom glazbenom doživljaju.