T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstave

Da Danci ne budu stranci pobrinuli se “bogumilci”

U prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta “bogumilci” su jučer nastavili obilježavati Danski tjedan

Da Danci ne budu stranci pobrinuli se “bogumilci”

 Učenici, roditelji, bake, djedovi, prijatelji, učitelji, profesori, ravnateljica i brojni uzvanici nazočili su velikoj predstavi u gradu, koja je započela himnom Kraljevine Danske u izvedbi učenice Anamarije Klasan, pod stručnim uhom Igora Kosa, učitelja glazbene kulture i uz zastavu koju su simbolično uprizorili učenici 2.a razreda učiteljice Irene Dražić.

Učenice Lucija Bajić i Nika Zorić te učenik Petar Mutabdžić prezentirali su mnoštvo informacija o Danskoj, a u izradi prezentacije pomogla im je učiteljica informatike Karmen Tonšetić. Radosne i svjetski poznate hygge poruke pročitali su na engleskome jeziku učenici učiteljice Tihane Šurbek. Učenici 3.b razreda izveli su, kako mu i sam naziv govori, pravi “Manifest sreće” izvrsnom predstavom i vlastitim hygge porukama uz pomoć učiteljice Marije Mapilele. Pjevači velikoga zbora i plesači, učenici boravka, užarili su atmosferu pjesmom “Barbie girl”. Za njihov su se nastup pobrinule učiteljice iz boravka i učitelj Igor Kos.

Čast čitanja prekrasnih povjesnica, priča i događaja o danskoj povijesti, kulturi, vikinškom načinu života i danskoj kraljici pripala je učenicima osmih razreda – Lukasu Libriću, Miji Franceković, Miji Bašić i Greti Gajski. Vrijedne i zanimljive informacije povjesnica i priča pripremila je Sandra Sinković, učiteljica povijesti. Ne bi li se iz prve ruke vidjelo prave vikinške borbe, pobrinuli su se učenici 2.a razreda učiteljice Irene Dražić. I te kako vrijedna spomena je i danska kuhinja, pa su se učenici 4.c razreda učiteljice Gordane Vrzić potrudili da objasne u kakvim delicijama uživaju Danci. Njihova prezentacija po nazivom “fina klopa” otvorila je svima apetit, a kako i ne bi kada su Danci doista pravi gurmani. Učenice 5. razreda, Ema Kordiš i Lara Krvavica, na originalan su način prezentirale nimalo monoton život Hansa Christiana Andersena, s naglaskom na njegove svjetski poznate bajke. Za njihovu je prezentaciju zaslužna njihova učiteljica hrvatskoga jezika, Vlatka Bišćan.

Završna točka pripala je Andersenovoj predstavi “Palčica”, a učenici dramske skupine učiteljice Tatjane Mesiček, po tko zna koji put sve su oduševili svojim glumačkim umijećem.

Da ne bi sve ostalo samo na riječima i fotografijama, nakon završene predstave svi su se uputili na najpopularnije mjesto u gradu, u Bunker, i kušali sve kulinarske specijalitete koje je s ljubavlju pripremila školska kuharica.

Petra Birman, prof.

Objavljeno: 10.05.2017.