T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstave

DSNU5: Božićna priča

Prekrasne blagdanske slike i poznate melodije, nježne i simpatične lutke te vesela glumačka igra vodit će vas kroz ovu predstavu, sve do dolaska svima najdražeg – Svetog Nikole. A tko zna… ako ste bili dobri – možda baš i za vas ima spremnu neku sitnicu!

DSNU5: Božićna priča
Održavanje:
05.12.2021. 17:00


Organizator: POU Samobor

BOŽIĆNA PRIČA
Za uzrast 3+

Vlastita produkcija Gradskog kazališta Scena „Gorica“

Tekst i režija: Maja Katić (po motivima teksta Tee Gjergjizi Agejev)
Glume: Zrinka Kušević, Igor Baksa, Dušan Gojić

Scenografija i lutke: Dunja Niemčić

Trajanje: 35 min

U ovoj toploj i nježnoj priči susrećemo božićnu jelku koja se zatekla u jednom gradskom parku jer je narasla prevelika za stan. Usamljena, mašta o danu kad će ponovno sresti ljupku djevojčicu Aniku i njezinog psića Bubija, s kojima je provela prošlogodišnji Božić. Jedino društvo joj pravi nestašni vrtni patuljak koji sanja o tome da postane važan i bitan, omiljen i slavan. On silno želi upoznati Djeda Božićnjaka i postati njegov pomoćnik. U zajedničkoj igri i nadmudrivanju, uz pjesmu i smijeh, ova dva simpatična božićna stvorenja shvaćaju da je ljepota Božića u ljubavi i pomaganju, da se sve želje ostvaruju te da ponekad nismo ni svjesni da ono što najviše želimo, već i imamo! Samo je u našim rukama moć da postanemo osobe kakve želimo biti, a blagdansko vrijeme najbolji je trenutak da to i pokušamo ostvariti.

Prekrasne blagdanske slike i poznate melodije, nježne i simpatične lutke te vesela glumačka igra vodit će vas kroz ovu predstavu namijenjenu djeci i njihovim roditeljima, sve do dolaska svima najdražeg... A tko zna… ako ste bili dobri – možda baš i za vas ima spremnu neku sitnicu u svojoj vreći s darovima!

 

 

Objavljeno: 29.11.2021.