T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Glazbeni Dar pod bor svojem gradu

Božićni koncert Gradske glazbe Samobor

Veseli glazbeni dar Gradska glazba Samobor, koja je brojnim nastupima ove godine obilježila 210 godina postojanja, svojem je gradu tradicionalno "pod bor" stavila svoj Božićni koncert, koji je održan u petak, 22. prosinca, u Bunkeru.  

Uz brojne Samoborce koncertu su nazočili i naši gradski čelnici, a svi su velikim pljeskom popratili svaku od 23 izvedbe koje su se ovaj put našle na repertoaru. Kao i obično, a kako to nalaže blagdansko ozračje, čuli smo i domaće popevke, poznate svjetske klasike i prigodne božićne napjeve, kojih su velik dio izveli stalni gosti na njihovim koncertima: Adalbert Turner Juci, Predrag Dado Tanasić, Marija Tominić, Andrija Roko Vušković, Kristina Koščević, Lela Kaplowitz i Tomislav Goluban, sve uz vrsne instrumentaliste Gradske glazbe, kojima je suvereno dirigirao Robert Polgar.

Uz lijepe poruke prigodnih skladbi Radujte se narodi i Oh, Happy Day, dok su još topli zvukovi odzvanjali u ušima i punili srca, svima je po završetku koncerta bilo lakše krenuti u hladnu prosinačku noć, ususret Božiću.

 

Objavljeno: 27.12.2017.