T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

I Delmata bi bio ponosan

Održana 8. Smotra klapa "Tebe lepo ja pozdravlam"

Ovogodišnje, 8. po redu, izdanje samoborske Smotre klapa "Tebe lepo ja pozdravlam" održano je u subotu, 20. siječnja, u župnoj crkvi sv. Anastazije.

Organizatori i domaćini iz Klape Poj su i ovaj put u naš grad doveli vrhunske izvođače klapske pjesme, koji su se i glasovima i repertoarom prilagodili novom prostoru te najprije izveli pjesme duhovnog karaktera, a zatim poznate autorske i narodne klapske napjeve.

Tradicionalno ih je pozdravila naša Klapa Poj, a zatim su nastupili Ženska klapa Fjoret iz Tučepa, Klapa Delmati iz Solina (bivši Vokalisti Salone), Klapa Barun iz Svete Nedelje, Klapa Lipa iz Litije (Slovenija) te zagrebačke Klapa Stine i Ženska klapa Armorin. Najavljena Klapa Grdelini nije nastupila zbog bolesti pjevača.

Pokojni Ljubo Stipišić Delmata, osnivač i voditelj naše Klape Poj, ali i brojnih drugih, te najveći čuvar tradicionalnog klapskog izričaja i autor brojnih pjesama, bio bi itekako ponosan na svoje nasljednike, čiji su nastupi nagrađeni burnim pljeskom ljubitelja klapske pjesme, koji su u potpunosti ispunili crkvu.

 

Objavljeno: 22.01.2018.