Grad Samobor

Koncerti

Istinski glazbeni dobitak za Samobor

28.10.
2019.

Drugi koncert Narodnog orkestra Folklornog ansambla Mladost

Prošle jeseni, otprilike u ovo vrijeme, Samoborcima se prvi puta predstavio Narodni orkestar Folklornog ansambla Mladost, koji vodi neumorni i svestrani Fran Pogrmilović, polaznik treće godine studija tambure na Odjelu za novu glazbu pri Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Svoj drugi samostalni koncert naziva Narodne razglednice orkestar je održao u subotu, 26. listopada, u velikoj dvorani samoborskog Centra za mlade Bunker, pred brojnom publikom koja je burnim pljeskom ispratila sjajne mlade svirače i pjevače soliste – Janu Pogrmilović i Filipa Filipovića.

Nove glazbene razglednice su ovaj puta u Samobor stigle iz Posavine, Bele Palanke, Turopolja, Međimurja, Vranja, Baranje i daleke Makedonije, uljepšane zvucima čuvene "dugmetare" koju je "razvlačio" Osječanin Tomislav Orčić te ritmovima tapana koje je udarao Marko First iz Lada, a sve ih je suvereno kao voditelj uvježbanog orkestra potpisivao mladi Pogrmilović.

Za Frana, obzirom da svi već znaju kako dolazi iz obitelji koja se posvetila glazbi, posebice folkloru, tek djelomice vrijedi poslovica kako "jabuka ne pada daleko od stabla". Jer, najmlađi potomak ove obitelji leti i puno dalje – sklada, aranžira, podučava, svira, pjeva, pleše... i za svoj rad dobiva nagrade i niže uspjehe, a 22 su mu godine tek.

Grad Samobor dobio je, nadamo se, još jedan sjajan orkestar, u što su se uvjerili i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić i zamjenik župana Hrvoje Frankić, koji su mladim glazbenicima čestitali na odličnom koncertu.