T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Lana Genc

Ciklus koncerata u Galeriji Prica utorak, 14. svibnja 2019. u 20 sati

Lana Genc

Ciklus koncerata u Galeriji Prica

Lana Genc, klavir

program: Haydn, Bach-Busoni, Rahmanjinov

14. svibnja 2019. u 20 sati

Trg Matice hrvatske 5

 

Pijanistica Lana Genc magistrirala je studij klavira u klasi Lovre Pogorelića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je diplomirala 2001. godine u klasi Vladimira Krpana. Dobitnica je Nagrade rektora Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 1999./2000.
Usporedno je studirala i na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Beču u klasi Rudolfa Kehrera i Davida Livelyja.
Od 2007. do 2010. godine polazila je klasu Konstantina Bogina na Akademiji Sv.Cecilie u Bergamu.

Sudjelovala je na mnogim međunarodnim seminarima, gdje je polazila klase Lazara Bermana, Viktora Merzhanova, Karla Heinza Kammerlinga i mnogih drugih.

U dobi od 17 godina Lana Genc je održala svoju prvu turneju u Japanu, nakon koje su uslijedila daljnja gostovanja u toj zemlji. Uz mnoge recitala u više gradova Japana, održala je recital u Casals Hall u Tokiju, te svirala klavirske koncerte S. Rahmanjinova i W. A. Mozarta s Japan Shinsei Symphonic Orchestra i Printzen Garten Philharmonic Orchestra.

Idućih godina Lana Genc je održala mnoge recitale i koncerte komorne glazbe u Evropi i Hrvatskoj. Svirala je recitale u Austriji (dvorana “Bösendorfer“), Nizozemskoj, Rusiji, Bugarskoj (Europski festival klasične glazbe bugarskog radija Classic FM), Francuskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i na Cipru.
U Berlinu je nastupila s Cantus Ansamblom, izvodeći „ Concertino for Piano '' Leoša Janačeka ''.
2005 .godine održala je turneju u gradovima Čilea ( Santiago de Chile, Antofagasta, Valparaiso ).

2016. godine debitirala je u Sjedinjenim Američkim Državama, svirajući recitale u New Yorku, Washingtonu i Baltimoreu.
2015. godine održala je turneju, koju je ponovila i u proljeće 2016., u mnogim gradovima Češke Republike. Nastupila je, između ostalog, u Pragu, Krarlovym Varyma i Ceskom Krumlovu.

Svirala je uz pratnju većine hrvatskih orkestara i ansambala (Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT, Dubrovački orkestar, Zagrebački solisti i dr.), te uz slovenski Kvartet “Tartini”.
Redovito svira komornu glazbu i surađuje s vrsnim glazbenicima nastupavši na festivalima kao što su Dennis Shapovalov ( PagART Festival ), violist Aleksandar Milošev ( BUNT Festival u Beogradu ), te piccolist i flautist Dani Bošnjak.

Njezin prvi CD nagrađen je nagradom “Porin“ u kategoriji za najbolju domaću skladbu (Tonalna sonata Željka Brkanovića).

 

Objavljeno: 25.04.2019.