T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstave

Na Svjetski dan kazališta jaskanski kazalištarci gostuju u Samoboru

Svjetski će dan kazališta u Samoboru biti obilježen gostovanjem GK Jastrebarsko i njihove nagrađivane predstave „Tko je ukrao malu balerinu“. Predstava se održava u srijedu, 27. ožujka u kino dvorani od 20 sati, a besplatne ulaznice na vrijeme podignite na blagajni Kina Samobor.

Održavanje:
27.03.2024. 20:00


Organizator: POU Samobor

Svjetski će dan kazališta u Samoboru biti obilježen gostovanjem Gradskog kazališta Jastrebarsko i njihove nagrađivane predstave „Tko je ukrao malu balerinu“. Predstava se održava u srijedu, 27. ožujka u kino dvorani od 20 sati, a besplatne ulaznice na vrijeme podignite na blagajni Kina Samobor.

Predstava je premijerno izvedena u ožujku prošle godine, a nakon toga publika je u njoj imala prilike uživati u rasprodanim dvoranama u Jastrebarskom, Ozlju, Buševcu, Županji, Kloštar Ivaniću pa i u srcu grada Zagreba, u kazalištu Vidra. Osim toga, nagrađena je nizom glumačkih nagrada, a nastala je „po narudžbi“ jaskanskih kazalištaraca pa je tekst napisao Milan Fošner, a redateljsku palicu preuzeo je Mario Kovač.

U ovoj detektivskoj drami s elementima komedije i napetom trileru koji preuzima obrasce filmskog žanra, uloge tumače nagrađivani glumci od kojih neki imaju iza sebe dugogodišnji staž na daskama koje život znače.

Jaskansko je kazalište prošle godine proslavilo punih 55 godina djelovanja, a sjajna je ovo prilika za ponovni susret s Amaterskim kazalištem Pučkog otvorenog učilišta Samobor – PAX s kojima njeguju dugogodišnje prijateljstvo i suradnju.

Razgovor s redateljem Marijem Kovačem

Razgovor s autorom teksta Milanom Fošnerom

Objavljeno: 12.03.2024.