T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstave

Nora - trenutak pobune

Uz to što nas podsjeća na radnju Ibsenove „Nore“, ova predstava nam prikazuje tijek kazališnih proba te postavlja važna pitanja o mjestu Nore, Ibsena i kazališta u današnjem svijetu.

Nora - trenutak pobune

O predstavi:

Tekst: Jelena Hadži-Manev
Režija: Frana Marija Vranković
Igraju: Zijad Gračić, Jelena Hadži-Manev, Mladen Kovačić

Ova predstava odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi „Nora – kuća lutaka“ prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj Dražen s vrlo nadobudnim konceptom, mlada glumica Orhideja koja je tek primljena u ansambl kazališta, i njezin stariji kolega Hrvoje, dugogodišnji član ansambla, koji igra Norinog muža Torvalda.

Dok Orhideja pokorno sluša redatelja, stariji i iskusni Hrvoje pokušava ga usmjeriti da svoj rad s glumcima temelji na međusobnoj iskrenosti i povjerenju. Situacije se izmjenjuju, od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Odnos Torvalda i Nore Helmer postaje preslika odnosa redatelja i glumaca – glumci ne razumiju redatelja, a redatelj ne čuje glumce – te je pitanje hoće li se on popraviti ili će netko od njih izaći iz predstave.

 

Srijeda, 10.4.2019. u 20 sati.

Kupite ulaznice: https://www.ulaznice.hr/web/events

Objavljeno: 25.03.2019.