T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

Novi projektor u našem kinu

Novi moderni laserski 2K projektor

Novi projektor u našem kinu

Samoborsko kino dobilo je novi laserski 2K projektor, a koji gledateljima omogućuje jasniju, detaljniju i realističniju sliku kod filmskih projekcija.

Moderni projektor zamijenit će dosadašnji, XENON digitalni projektor koji se, nakon generalnog servisa, seli u Pop Up Art kino na Autobusnom kolodvoru. Nabava je osigurana od strane Ministarstva kulture i medija te Grada Samobora, vrijednog ukupno 200 tisuća kuna.

Kako se napominje, 2K znači duži vijek trajanja izvora svijetla, konstantnu istu razinu svjetlosti bez treperenja, realističnije boje i sposobne prikazivanja više detalja, a sadržaj se može gledati iz veće blizine. Osim slike poboljšana je i kvaliteta zvuka. Također u narednom razdoblju očekuje se puno manja potrošnju električne energije.

Kako filmovi izgledaju s novim projektorom može se pogledati već danas, na redovnim projekcijama. U 19 sati na rasporedu je najnoviji filmski uradak Marvel studios Vječnici, dok je u 21.30 sati na rasporedu film Svinja, slavnog oskarovca Nicolasa Cagea, odlično ocijenjenog od strane kritike.

Objavljeno: 05.11.2021.