T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Očuvali dugu tradiciju zborskog pjevanja u Samoboru

145. godišnjica osnutka Hrvatskog pjevačkog društva Jeka

Hrvatsko pjevačko društvo Jeka utemeljeno je davne 1874. godine, a svoju veliku obljetnicu proslavilo je svečanim koncertom u subotu, 7. prosinca, u Galeriji Prica. Među publikom, koja je u potpunosti ispunila dvoranu, bili su i zamjenica predsjednica Gradskog vijeća Grada Samobora Maja Gračanin i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, koji su članovima i vodstvu zbora uputili prigodne čestitke, a predsjednica društva Gordana Naglić podsjetila je nazočne na znamenite Samoborce koji su kroz gotovo stoljeće i pol obilježili rad Jeke, čuvajući tradiciju zborskog pjevanja u Samoboru.

Recitacijama su program obogatili članovi samoborskog Ogranka Matice hrvatske Ljubica Šego i Ivan Mlačić, a pod ravnanjem mladog maestra Maksimilijana Borića Jekaši su, uz klavirsku pratnju Dine Dorotić, te goste koncerta, Gitaristički ansambl grada Samobora i Tamburaški sastav TD Ferdo Livadić, izveli stare domoljubne hrvatske i folklorne pjesme, poznate pjesme o Samoboru i skladbe pisane posebno za Jeku.

Obljetnički koncert, koji je vodila Mirjana Komočar Ljubić, poduprli su pokroviteljski Grad Samobor i Zagrebačka županija.

Objavljeno: 09.12.2019.