T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

PAX među najboljima u Hrvatskoj

Proglašenjem nominacija i nagrada 19. prosinca završen je 60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Proglašenjem nominacija i nagrada, 19. prosinca, završen je prvi online 60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA uz prijenos uživo na HSK TV-u i Facebooku HSK-a. Među ovogodišnjim laureatima je i samoborski PAX – Amatersko kazalište POU Samobor.

Odlukom Prosudbenog povjerenstva u sastavu dramaturginja i redateljica, teatrologinja Mira Muhoberac, istaknuti hrvatski redatelj i glumac Jasmin Novljaković i kazališni, filmski i televizijski glumac Vjekoslav Janković PAX je nominiran u dvije kategorije, za NAJBOLJU SPOREDNU MUŠKU nominiranan je Vjekoslav - Leonard Prčić za ulogu Lea dok je predstava POPTPUNI STRANCI nominirana za NAJBOLJU PREDSTAVU U CJELINI.

„Iako nismo osvojili glavnu nagradu, osvojili smo nešto drugo. Nakon dugo vremena okupili smo se virtualno sa svim ostalim amatercima koji dijele našu ljubav prema kazalištu, glumi i druženju. Iako je sve to uvijek bolje uživo, dobili smo barem na kratko osjećaj da je sve opet "normalno" i da postoje ljudi koji i u ovim čudnim vremenima pronalaze način da naprave nešto lijepo.“ – poručuju iz PAX-a i čestitaju nominiranima, pohvaljenima i nagrađenima kao i svim sudionicima koji su svojim sudjelovanjem i uloženim trudom omogućili realizaciju prvog u povijesti online 60. Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

PAX nastavlja dalje, a čim prilike dopuste počinje rad na novoj predstavi.

Objavljeno: 21.12.2020.