T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstave

Plesna predstava: La huesera La trappera La loba

Radom na plesnoj predstavi La huesera La trappera La loba Irena Mikec otvara novi tematski ciklus koji se bavi ženskom prirodom, potencijalima, suradnjama i procesima.

Plesna predstava: La huesera La trappera La loba

VIKEND SUVREMENOG PLESA U SAMOBORU 

*ULAZ SLOBODAN*

Nedjelja, 31.03.2019. u 20 sati

Centar za malde Bunker

La huesera La trappera La loba

Koreografija: Irena Mikec

Izvedba: Ema Kani, Eleonora Magdalena Vrdoljak, Vladimira Šančić

Zvuk/Svjetlo: Bojan Gagić

Ilustracija: Marko Gutić Mižimakov

Produkcija: KOREOKROJ 2018

Projekt je financijski podržan od Ministarstva kulture RH/ premijerno izveden 08. I 09.12.2018. u MM Centru Sc-a u Zagrebu

Radom na plesnoj predstavi La huesera La trappera La loba Irena Mikec otvara novi tematski ciklus koji se bavi ženskom prirodom, potencijalima, suradnjama i procesima. Ostajući vjerna introspektivnim pristupima u kreativnom procesu, ovim radom naglašava organsko i intuitivno te propitkuje izvornu žensku prirodu i njene potencijale. Osvrčući se na, i inspirirajući se knjigom Clarisse Pinkole Estés: Žene koje trče s vukovima bavi se osluškivanjem i izvlačenjem pramotivacije za kretnju, usuđuje se direktno i očito zaroniti u arhetipove i simboliku divlje ženske prirode. Konteksti kontinuirane borbe za vidljivost, priznatost, vrednovanje, jednake uvjete i prilike tjeraju nas na trošenje energije i resursa na van, na politiku, na odnose. Ovim radom postavljamo si pitanje i dajemo si dopuštenje pogledati na unutra, uložiti u bavljenje intuitivnim, posvetiti se slojevitim i vijugavim putevima podsvijesti i otkrivati vlastitu prirodu i nasljeđe. Proučavamo kojim smo tokovima i tragovima došli do ovog mjesta na kojem smo i koje simbole otkrivamo i želimo slijediti dalje.

O predstavi/kritički osvrt: http://www.plesnascena.hr/index.php?p=article&id=2267

Više o Koreokroju: https://www.facebook.com/Koreokroj-246570239352567/

Objavljeno: 14.03.2019.