T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstave

Po domaću!

Autorski projekt Marine Pejnović, Katarine Strahinić, Paška Vukasovića i Silvija Mumelaša nastao po motivima pripovijedaka “Obiteljska večera” i “Nenadana smrt dobroga čovjeka” Antuna Šoljana

Po domaću!

PO DOMAĆU!

Srijeda, 12.2.2020. u 20 sati, Kino Samobor

Redateljica: Marina Pejnović 
Igraju: Katarina Strahinić, Paško Vukasović i Silvio Mumelaš  
Oblikovanje svjetla: Elvis Butković
Dizajn: Josip Rončević
Snimatelj: Toni Renaud


Slučajan susret dvojice kolega sa studija nastavlja se zajedničkom večerom u domu jednoga od njih. Na vidjelo izlaze disfunkcionalnost, strah i apatija njihove generacije koju vrijeme nije umanjilo, već potenciralo. Priča njihove generacije ispričana je vremenskim skokovima kroz koje nas vodi supruga domaćina večere. Ona se pokušava sjetiti uzroka koji ih je doveo do onoga što danas jesu.

Možda se i ne može pobjeći: s nekim ljudima nam je suđeno da proživimo svoj život, ma kako se rijetko s njima sretali.

Što se između njih dogodilo nije do kraja jasno, ali kada god se sretnu dogodi se nešto prijelomno. Sigurno je samo da se dogodilo u prošlosti. Ta prošlost živi u sadašnjosti i ne mogu je nadvladati. Prošlost je neizrečena, ali sveprisutna.

Zar smo zbog ovog proživljavali život? Žrtvovali se da pristojno odigramo dodijeljene nam uloge?

Oni više ne žive svoj život, već igraju uloge koje im je život zadao i padaju uvijek u istu klopku. Između njih ne događa se ništa novo. Ništa što se već nije događalo i prije XY godina. "Zašto uopće na to pristajemo?" pitanje je koje si stalno postavljaju. Slute da ni ovaj put neće biti drugačije. Znaju da bijega nema i da moraju izdržati još jednu predstavu.


...o autorskom timu:
Predstavu je režirala Marina Pejnović, mlada redateljica koja ove sezone, nakon uspješnih režija u Teatru itd u Zagrebu („Kad tad“), HNK Varaždin („Nema života na Marsu“) i Kazalištu M. Držića („Odjenuti gole“), u Dubrovniku ovog ljeta režira predstavu “Geranium” na Dubrovačkim ljetnim igrama. U predstavi igraju Katarina Strahinić koja je, nakon brojnih uloga u kazalištu Zorin dom u Karlovcu i HNK Varaždin široj publici poznata po ulogama u HRT-ovim serijama „Počivali u miru“ i „Ko te šiša“, te kao jedna od “zvijezda” u HRT-ovoj emisiji “Zvijezde pjevaju”, Silvio Mumelaš koji je član ansambla kazališta Trešnja i vanjski suradnik na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a vodio je i dječju emisiju „Juhuhu“ na HRT-u, te Paško Vukasović koji je glumio u brojnim zagrebačkim kazalištima („Gospođica iz Maxima“ GK Komedija, „Puž“ Mala Scena, „Zora Riđokosa“ GK Trešnja) i na dubrovačkim ljetnim igrama („Elementarne čestice“) i HRT-ovim serijama „Crno-bijeli svijet“, „Čuvar dvorca“ i druge.

 

Objavljeno: 13.01.2020.