T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

POU s vama doma

Kultura i dalje živi!

POU s vama doma

U situaciji kada dane moramo provoditi doma, kultura nam može biti način opuštanja, način kvalitetnog provođenja vremena, ali i način rasta i razvoja nas kao osobe i nas kao obitelji. Iako napokon imamo vremena pogledati dobar film, uživati u glazbi, predstavi, edukativnom sadržaju, često to još uvijek ne radimo. Jedan od razloga je i taj što u moru svega što nam internet pruža, jednostavno nemamo volje ili znanja prepoznati kvalitetan sadržaj koji će nas opustiti, naučiti, nasmijati, zamisliti,…

Zato je Pučko otvoreno učilište Samobor i ovih dana s vama. Njihova su vrata za posjetitelje možda zatvorena, ali otvarili su prozor u svijet tako što su umjesto vas pretražili bezbroj stranica i ponudili vam kvalitetan sadržaj koji će upotpuniti vaše slobodno vrijeme. 

“POU S VAMA DOMA” naziv je on-line programa kulturnih, obrazovnih i informativnih događanja za različite uzraste kojem je cilj pomoći građanima da ostanu kod kuće (sukladno uputama nacionalnog i gradskog Stožera civilne zaštite) na što lakši i bolji način.

Pristup sadržajima u potpunosti je besplatan i dostupan putem šest Facebook stranica POU Samobor gdje će se na tjednoj bazi postavljati sljedeći on-line materijali:

  • FB Pučko otvoreno učilište Samobor – On-line Građanski utorak,  kazalište za odrasle, Dječji svijet nedjeljom u 5 (dječje kazalište)
  • FB Galerija Prica – virtualni posjet galerijama i umjetničkim muzejima te linkovi za kreativne radionice za djecu i odrasle
  • FB Kino Samobor – linkovi na pomno odabrane različite filmove (igrane, dokumentarne, animirane, kratkometražne) za djecu i odrasle
  •  FB Vrazova Ljubica – linkovi na sadržaje vezane uz poeziju, Vraza i Ljubicu
  •  FB Samoborska glazbena jesen – linkovi na koncerte klasične glazbe, live prijenose glazbenih događanja i sl.
  •  FB Bunker  – linkovi i sadržaji za mlade: zabavni (stand up, film i sl.), podržavajući (savjeti za on-line učenje, nošenje sa stresom i sl.), različite radionice i sl.

Pronađite nešto za sebe i opustite se doma uz POU Samobor!

Objavljeno: 01.04.2020.